Antrus metus iš eilės komandos rungsis Italijos sostinėje Romoje, istorinėje „Didžiojo cirko“ (Circo Massimo) vietoje netoli Koliziejaus. Rungtynes transliuos „Eurosport“ televizijos kanalai.

R. Cviklinskis į turnyrą kviečiamas kaip FIFA kategorijos arbitras. „Malonu būti įvertintam pakvietimu į tokio aukšto lygio varžybas. Anksčiau esu teisėjavęs Europos ir pasaulio čempionato atrankose, tačiau į šį turnyrą esu kviečiamas pirmą kartą. Kalbėjau su Latvijos ir Rusijos teisėjais – jie pakvietimo į Romą nėra gavę“, – LFF.lt sakė 33 metų arbitras iš Vilniaus.

Prieš varžybas teisėjams nebus laiko atsipalaiduoti, nes dar teks išlaikyti teorijos ir fizinio pasirengimo egzaminus.

„Dėl jų į varžybų vietą paprastai vykstame prieš vieną ar dvi dienas. Pagal griežtas organizatorių taisykles, normatyvų neįvykdę teisėjai keliauja namo, o kelionės išlaidas turėtų apmokėti tos šalies federacija. Pernai egzaminus išlaikė visi, anksčiau būdavo ir neišlaikiusiųjų. Arbitrai čia turi atvykti geros formos“, - pasakojo R. Cviklinskis.

Lietuvos teisėjas šiemet taip pat pakviestas teisėjauti į dar du turnyrus. Liepos viduryje R. Cviklinskis Italijoje teisėjaus pasaulio čempionato Europos zonos atrankos varžybose, o liepos pabaigoje keliaus į Ispanijoje vyksiantį Europos čempionato atrankos turnyrą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją