Ne paslaptis, kad daugelis žinomų hitų perdirbinių naujai suskamba be atlikėjų žinios ar leidimo. Sunerimusiems viską aiškina vakarėlio idėjininkas breaks kūrėjas ir didžėjus Moodbase: „Vieni mus vadina vagimis, kiti – altruistais, bet aš tai darau tik dėl žmonių – tam, kad jie dar kartą galėtų pasimėgauti senu, geru, bet pamirštu kūriniu, dar ir padabintu šiuolaikinių tendencijų prieskoniais“.

Pats Moodbase bootlego skonio paragavo 2007-aisiais, prisiminęs „Sel“ kūrinį „Svetimi“. Visuose renginiuose šokėjai priimdavo jį be galo šiltai, o galiausiai Moodbase iniciatyva naujieną išgirdo ir tuometinis Egidijaus Dragūno vadybininkas – taip remiksas tapo oficialiu ir net suskambo radijo eteryje.

Viena iš bootlego gimimo formulių gali būti tokia – išgirsti kūrinį, supranti, kad jis smagiai skambėtų moderniu breakbeat ritmu, susirandi vokalinę dalį internete, porai dienų užsidarai studijoje, ir galiausiai turi slaptą ginklą vakarėliams. Ja vadovautis linkęs komandos „Urban Breakdown“ narys Sonik. Jis yra savaip pasitobulinęs, pavyzdžiui, „Tears For Fears“ auksą „Shout“. Visko gali būti, kad jis „Woo“ sienas pakutens ir šeštadienį.

Laidos „Amenų broliai“ prodiuseris ir balsas JaZzy dievagojasi, kad klauso labai įvairią muziką, bet pripažįsta, kad jo ausinėse daugiausiai vietos užima drum’n’bass. „Todėl smagu, kai visiškai kitokio stiliaus kūrinį kas nors perdaro į tą skambesį, kuris deramai daužo šokių aikštelę“, – remiksuotojų paslauga didžėjams bootlegus vadina JaZzy. Jis prisimena, kai vienoje diskotekoje į setą įmaišė Michael Jackson, perdarytą dubstep ritmu – atrodė, kad kelios pirmoje eilėje šokusios merginos tuoj apsiverks.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją