„Tesla Roadster“ gali išvystyti didesnį nei 200 km/val. greitį ir su viena pilnai įkrauta baterija nuvažiuoti apie 350 km. „Teslas Motors“ taip pat patvirtino dar šiais metais Sidnėjuje ketinanti atidaryti savo atstovybę. Šis žingsnis – tai dalis įmonės planų plėstis užsienio valstybėse.

Bendrovė neatskleidžia, kiek tiksliai elektromobilių australai jau užsisakė, tačiau patvirtino, kad kartu su pirmąją automobilių siunta atvyks ir papildomi „Tesla Roadster“ elektromobiliai, siekiant užtikrinti tolimesnius australų poreikius.

Be to, amerikiečių įmonė taip pat pranešė, kad „Tesla Roadster“ elektromobilių Australijoje sertifikavimo procesas įpusėjęs ir turėtų būti pabaigtas dar gerokai prieš minėtų transporto priemonių pasirodymą šalyje. Australijoje naudojamų automobilių vairas yra dešinėje pusėje. „Tesla Roadster“ elektromobiliai su vairu dešinėje pusėje jau buvo pristatyti Didžiojoje Britanijoje.

„Tesla Motors“ kol kas neatskleidžia ir to, kiek jų kūrinys kainuos Australijos rinkoje. Jungtinėse Valstijose minėtas elektromobilis parduodamas už maždaug 100 tūkst. JAV dolerių (apie 281 tūkst. Lt).