Tamsaus šokolado tortas

Net didžiausiai šokolado mėgėjai dažniausiai nusprendžia rinktis tradiciniu baltu ar šviesiu glajumi puoštą tortą. Jei norite kažko ypatingesnio, puoškite tamsios sodrios spalvos šokoladiniu glajumi ir kontrastingais akcentais.

Sausainiai vietoj torto

Pyragaičiai vietoj torto - smagi, bet jau įprasta idėja. Jei norite būti dar originalesni, rinkitės sausainius. Jų papuošimai tegul atspindi vestuvinę paletę. Išdėliokite ant tradicinio kelių aukštų stovo. Iš tolo panašės į klasikinį tortą.

Glajaus variacijos

Paprastai glajumi aptepamas ir viršus, ir šonai. Jei norite neįprastesnio torto, puoškite tik viršų, o šonai tegul lieka elegantiškai natūralūs. Dekoruokite smulkiais akcentais: cukriniais karoliukais, perlais, ledinukais, rožytėmis.

Tortas su vaisiais

Vietoj cukrinių gėlių galite rinktis originalesnį variantą - vaisius. Pavasarį ir vasarą tobulai tiks uogos. Jei norite tropinio atspalvio, puoškite gaiviais citrusiniais vaisiais ir vynuogėmis.

Neįprasta forma

Vietoj klasikinio apvalaus torto galite užsisakyti įdomesnės formos desertą - pavyzdžiui, stačiakampį. Nelygiagrečiai sustatyti torto aukštai taip pat suteiks žaismingumo.

Neįprasti papuošimai

Dažniausiai tortai puošiami jaunųjų skulptūrėlėmis, gėlėmis ir kaspinėliais. Jei norite, kad jūsų tortas išsiskirtų, pasirinkite kiek kitokias dekoracijas - pavyzdžiui, jo ir jos kėdes, batus, motociklus ar kitus objektus, atspindinčius jaunųjų pomėgius.

Neįprasti stovai

Klasikinio torto groži išryškinkite pasirinkę neįprastą stovą, pavyzdžiui, puoštą fontanais, kriokliais, įdomiu apšvietimu. Taip paprastas tortas virs nepaprastu akcentu.

Plonesni torto sluoksniai

Daugelis keliaaukščių tortų sudaryti iš keleto storų pyrago ir glajaus sluoksnių. Galite rinktis plonesnius sluoksnius, dekoruotus ryškiu glajumi - tortas atrodys neįprastai. Be to, tai puikus būdas sutaupyti, nes tortas bus mažesnis, nors toks neatrodys.

Šaltosios ugnelės

Jūsų liepsnojančios meilės simboliu gali būti tortą puošiančios šaltosios ugnelės. Tik būkite atsargūs. Jei planuojate pjauti tortą joms degant, naudokite peilį su ilga rankena, kad išvengtumėte nudegimų.

Miniatiūriniai pyragėliai

Vietoj tradicinio torto ar pyragaičių su kremu svečiams galite pasiūlyti miniatiūrinių, saikingai puoštų pyragėlių. Skirtingi skoniai užtikrins, kad įtiksite visiems svečiams.

Romantiškas tortas

Pagrindiniu akcentu gali būti širdies formos tortas. Jis ypač tiks, jei tuokiatės per Valentino dieną, arba jūsų vestuvėse vyrauja romantiška širdučių tema. Įspūdingai atrodys torto viršų puošianti krištolo širdis ar Kupidonas.

Torto struktūra

Išoriniai struktūriniai elementai klasikiniam tortui suteiks neįprastą siluetą. Šokoladiniai papuošimai, cukrinės figūrėlės, kaspinai ir kiti valgomi ar nevalgomi akcentai lengvai ir greitai pagyvins paprastą tortą.

Dviguba proga

Jei jūsų vestuvės sutampa su dar viena proga, pavyzdžiui, tėvų vestuvių metinėmis, arba iškėlėte dvigubas vestuves su kita jaunavedžių pora, pasirinkite dvigubos širdies dekoraciją, kuri padės pažymėti abi progas.

Itin neįprastas tortas

Jūsų vestuviniai desertai gali atrodyti beprotiškai, bet būti labai gardūs ir padaryti įspūdį svečiams. Rinkitės neįprastą formą, netikėtas spalvas ar stulbinančius papuošimus.

Beprotiškas, bet elegantiškas

Netradicinės, beprotiškos formos tortas vis tiek gali būti elegantiškas ir skoningas. Baltos ir juodos spalvų tortas bus pakankamai rafinuotas, kad tiktų šiai oficialiai šventei, bet ir kitoks, atskleidžiantis laimingos poros humoro jausmą.

Tortas - pagalvėlės

Netradicinių formų torto aukštai atrodo kūrybingai ir smagiai. Įdomus sprendimas - pagalvėlių formos sluoksniai. Juos galima spalvinti pasteliniais atspalviais arba ryškiomis, kontrastingomis spalvomis.

Žvejybos tema

Idėja drąsiai porai - tortas žvejybos tema. Jį galite dekoruoti cukrine žuvimi, kuri simbolizuos, jog abu pagavote gerus laimikius. Šia idėją taip pat galima pritaikyti bernvakariui ar tuo atveju, kai jaunasis - užkietėjęs žvejys.

Originalūs raštai

Tortas atrodys smagiai ir beprotiškai, jei papuošite jį originaliais raštais: dryžiais, taškais, šachmatų langeliais, gėlėmis, žvaigždėmis, inicialais, sūkuriais, nėriniais. Kad išsaugotumėte vientiso torto įspūdį, visus torto aukštus dekoruokite ta pačia spalva.

Netaisyklingų formų torto aukštai

Trapecijos formos torto aukštai - bene lengviausias būdas suteikti neįprastumo. Tereikia neįprastu kampu nupjauti viršutinius tortų sluoksnius, o tada juos puošti glajumi ir kitokiomis dekoracijomis. Kitas variantas - įsigyti stovus, sukuriančius pasvirusių tortų iliuziją.

Netradiciniai skoniai

Jei dievinate vaisius, galite patiekti tortą su vaisiniu įdaru. Nuostabios įvairių vaisių spalvos puikiai papildys vasaros vestuvių paletę ir nuotaiką. Jei nenorite vaisių skonio torto, juos galite naudoti kaip papuošimus. Puikiai atrodo obuoliai, braškės, vyšnios, mėlynės ir mangai.

Jei neapsisprendžiate

Jei negalite nuspręsti, kokiu tortu - vaniliniu ar šokoladiniu - pavaišinti svečius, galite suderinti abu variantus. Skirtingų skonių torto aukštus dekoruokite tos pačios spalvos glajumi ir panašiais papuošimais. Tortas gražiai atrodys, bus skanus ir truputį kitoks, nei įprasta.

Ryškios spalvos

Daugelis vestuvinių tortų yra šviesus - balti ar pastelinių spalvų, pagyvinti tik ryškesnėmis detalėmis. Pasirinkite netradicinį būdą ir patiekite ryškios spalvos tortą, margintą originaliais raštais. Bus ir neįprasta, ir skanu.

Žaidimai glajumi

Neįprasčiausiu akcentu gali būti žaidimai glajumi, pavyzdžiui, zigzagai ar sūkuriai. Viršų papuoškite ryškia, originalia detale. Torto išvaizdą svečiai prisimins ir tada, kai jau bus pamiršę skonį.

Teminiai tortai

Spalvos ir raštai gali atspindėti bet kokią vestuvių temą. Jei tuokiatės per Kalėdas, rinkitės raudoną, žalią ir baltą spalvas; jei per Užgavėnes - žalią, violetinę ir aukso; jei pasirinkote militaristinę ar medžioklės temą, tortas gali būti kamufliažinių spalvų.

Siurprizas viduje

Nustebinkite svečius paprastu klasikiniu tortu, kurį prapjovus sumirga visos vaivorykštės spalvos. Kita spalvinga ir smagi idėja - įdaras su konfeti.

Smagūs pyragaičiai

Jei vietoj tradicinio torto patieksite pyragaičius, rinkitės ryškias spalvas ir smagius papuošimus. Pyragaičiai bus išskirtiniai, jei pasitelksite netikėtas spalvas, nupurkšite valgomaisiais dažais, papuošite marcipaninėmis detalėmis.

Neįprastas stalas

Kad efektas būtų dar didesnis, neįprastą tortą statykite ant tokio pat neįprasto stalo. Patieskite derančios ryškios spalvos staltiesę, papuoškite stalą įdomiais akcentais - balionais, statulėlėmis, plunksnomis, kaspinais.

Vestuvės be torto

Jei nemėgstate tortų arba norite būti itin originalūs, desertui patiekite ne tortą, o, pavyzdžiui, spurgų, sūrio, vaisių, sausainių, saldainių, duonos ar kitokio gardaus maisto. Jį galima išdėlioti ant tortui skirto stovo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)