Daugiau nei 200 pacientų, kenčiančių dėl JVS, buvo stebimi hipnozės terapijos metu, buvo pažymimi jų simptomai, gyvenimo būdas ir nerimas bei stresas prieš ir po gydymo.

Mokslininkai nustatė, kad beveik trys ketvirtadaliai (71 proc.) pacientų į hipnozės terapiją reagavo teigiama ir daugumos būklė bėgant laikui nepablogėjo.

Jie padarė išvadą, kad “teigiamas hipnozės terapijos poveikis trunka mažiausiai penkerius metus,” ir yra “įgyvendinama terapijos galimybė” JVS gydymui.

Tyrimo rezultatai, paskelbti žurnale Gut, taip pat parodė, kad į hipnozės terapiją labiau reaguoja moterys nei vyrai.

Beveik kas penktam žmogui Didžiojoje Britanijoje išsivysto JVS ir tokie simptomai kaip pilvo skausmas, viduriavimas ir vidurių užkietėjimas.

Mokslininkai teigia, kad maždaug pusę darbo gydant JVS gali atlikti gastroenterologai. Tačiau įprastiniai sindromo gydymo metodai ne visuomet būdavo sėkmingi.

Tarp teigiamai reagavusių į hipnozės terapiją visiems pacientams simptomai sušvelnėjo lyginant su būkle prieš gydymą.

Taip pat buvo pastebėtas gyvenimo kokybės pagerėjimas ir nerimo bei depresijos sumažėjimas, nors tai sumažėjo ir bėgant laikui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją