Rankų nagai vidutiniškai paauga 1 mm per savaitę – dvigubai lėčiau nei kojų nagai. Kol nagas pilnai nuauga, praeina apie šeši mėnesiai. Nagai yra tarsi jūsų fizinės sveikatos ir bendros savijautos žemėlapis.

Štai keli patarimai, padėsiantys jums tapti gydytoja ir išmokti skaityti nagus.

Nagų spalva:

“Sveikos nagų pagalvėlės yra rožinės spalvos dėl geros kraujo apytakos po jais,” – teigia dietologas Patrickas Holfordas. “Vos pasiketus spalvai iškart galima spręsti apie kažkokius neatitikimus, maistingų medžiagų trūkumą ar galiausiai žaizdą.”

Balti nagai:

Rodo geležies trūkumą ir netikusią apykaitą, kadangi kraujas nepasiekia pirštų galiukų. “Kraują sustiprinti gali papildomas magnio kiekis,” – rekomenduoja gydytojas Cornelis Van Dalenas.

Tamsiai raudoni nagai:

Gali reikšti padidėjusį riebalinių rūgščių ir cholesterolio kiekį dėl pernelyg didelio pieno produktų, cukraus ir druskos vartojimo. Dėl to gali išsivystyti kepenų nepakankamumas ir užakti arterijos. Cornelis pataria pakeisti mitybą, naudojant daugiau ryžių grūdų ir duonos. Taipogi išvalykite organizmą gausybe šviežių daržovių ir išgerdama mažiausiai penkias vandens stiklines per dieną.

Raudonai rožiniai nagai:

Rodo nuvargusią virškinimo sistemą dėl per didelio cukraus, vaistų, vaisių ir sulčių vartojimo. “Venkite tropinių vaisų – juose daug cukraus – ir gausiai valgykite sezonines daržoves, grūdines ir ankštines kultūras, ” – pataria Cornelis.

Baltos dėmės:

Tai dėl gausaus cukraus, gaunamo iš alkoholio, vaisių ir šokolado, vartojimo. Be to, rodo cinko trūkumą, o jis reikalingas mineralų skaidymui virškinimo procese. Cornelio teigimu, būtina valgyti cinko turtingą maistą – grūdines kultūras, vištieną. Be to, patariama vartoti cinko papildus.

Nagų tekstūra:

Ji gali atskleisti tavo fizinę ir protinę būseną. Cornelis pataria atsisakyti cukraus ir miltų, o valgyti grūdines, ankštines kultūras ir gausybę šviežių daržovių.

Lūžinėjantys nagai:

Rodo kepenų apkrovimą dėl daržovių, ankštinių kultūrų bei žuvies trūkumo.

Sluoksniuoti nagai:

Tai dėl pernelyg didelio cukraus bei vaistų vartojimo.

Horizontalūs išvagojimai:

Rodo padidėjusį stresą.

Vertikalūs išvagojimai:

Gali reikšti padidėjusį kepenų, inkstų apkrovimą, sutrikusią virškinimo sistemą ir kepenų sutrikimus.

Nagų forma:

Tradicinė kinų medicina teigia, jog nagų forma tariamai atskleidžia žmogaus vidinę būseną.

Stačiakampiai:

Esi harmoninga ir subalansuota asmenybė.

Kvadratiniai:

Esi paprasta ir išlaikanti pusiausvyrą, tačiau nepalenkiama.

Ilgi:

Esi artistiška ir kūrybinga, tačiau tau trūksta fizinės stiprybės.

Ovalūs:

Esi jautri, o tavo virškinimo sistema silpna.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją