Kolekcijas pristatė jaunieji dizaineriai iš Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto, Vilniaus dailės akademijos, Vilniaus kolegijos, Kauno technologijos universiteto, Šiaulių universiteto bei svečiai iš dviejų užsienio šalių – Suomijos bei Baltarusijos.

Publiką pamalonino ir žinomas dizaineris Kęstutis Lekeckas su savo kolekcija „Airy“. Mados pasaulyje dizaineris garsėja kaip puikus konstruktorius bei transformatorius, jį visuomet žavi drabužis, gebantis keistis kartu su dėvinčiojo nuotaika bei įvaizdžiu.

„Drabužis, kaip meno kūrinys, apima visas dailės sritis: skulptūrą, tapybą, grafiką, architektūrą. Kartu su figūra jis tampa tarsi skulptūrinė forma, o dekoruotas drabužio paviršius suspindi lyg tapybos darbas įvairiomis spalvomis“, – sako „Apkalbų“ organizatorė Kauno kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Aprangos dizaino studijos vadovė Audronė Šakienė.

Organizatorių teigimu, šis šou priskiriamas profesionaliam mados pasauliui primena ir jame tęsiama gili tradicija nuosekliai laikytis nekonkursinės programos formato. Pirmuosius kūrybinius žingsnius žengiantys Lietuvos ir užsienio šalių jaunieji dizaineriai taip jaučiasi drąsiau ir gali nesivaržydami atskleisti savo idėjas.

„Apkalbose“ per 12 metų savo pirmąsias kolekcijas pristatė Egidijus Rainys, Egidijus Sidaras, Vėjūnė Sudarytė, Lina Kriaučeliūnaitė, Laura Dailidėnienė, Remigijus Uzdras, Kristina Kruopienytė ir kiti dizaineriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją