Nemenką Šiaulių krašto šimtamečių būrį papildė dar viena jubiliatė Stefanija Tamutienė. Guvią ir žvalią senolę sveikino ne tik artimieji, bet ir miesto valdžia, medikai.

Gimusi Kurtuvėnuose – gražiame miestelyje netoli Šiaulių – ir praleidusi ten savo jaunystę, garbaus amžiau dama turi bajoriško kraujo. Nepaisant aristokratiško auklėjimo ir kultūringo, rafinuoto šeimos gyvenimo būdo, moteris sako dirbdavusi įvairius darbus vietos dvare. Senolė užsimena, kad svarbiausia jai buvo visą laiką išlikti tikru žmogumi.

Šimtojo gimtadienio proga, senolei giminaičiai padovanojo genealoginį medį. Jame net kelios giminės kartos, kurios šakojasi nuo 1874-ųjų, tai yra, Stefanijos Tamutienės tėvo gimimo datos. Jis esą turėjo garbingą Lenkijos bajoro titulą. Tad moters vaikaičiai planuoja ir toliau ieškoti kilmingų giminės šaknų. Tik jau Krokuvoje.

Pati jubiliatė sako, kad didžiuojasi turinti gana plačią giminę. Daugelis jų - taip pat ilgaamžiai. Gana geros sveikatos ir senolės 98 metų brolis, šiuo metu gyvenantis netoli savo sesers – Bubiuose. Vyriškiui didelės pagalbos nereikia, jis net mėgsta pasidarbuoti darže. Šimtametė susilaukė trijų vaikų, šešių anūkų, vienuolikos provaikaičių. Jubiliatei netrūksta ir kelių proprovaikaičių dėmesio.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją