Su viena pilnai įkrauta baterija šis elektromobilis galės nuvažiuoti 100 kilometrų. Daugiau techninių detalių BMW nepateikia.

Gamintojas automobilį apibūdina kaip „pagamintą Kinijoje, Kinijos ir Kinijai“. Anot kai kurių šaltinių, bendrovė neturi planų šią koncepciją paversti gatvėmis važiuojančia realybe. Teigiama, esą „Echo“ – tai BMW „vienkartinis“ bendradarbiavimas su Kinijos valdžios remiamu universitetu, norint įvertinti šalies elektromobilių technologijos pažangumą.

„Kinijos valdžia investuoja milijardus dolerių į elektromobilių technologiją. Tai lemia neįtikėtinai greitą šios technologijos vystymąsi, – teigia neįvardintas šaltinis. – Kinija tiki elektra varomu transportu. Šiuo metu ji importuoja neapdirbtą naftą ir susiduria su didžiule oro taršos problema. Tačiau šalis turi prieigą prie milžiniškų anglies išteklių, taigi ir prie nebrangios elektros“.

Elektromobilio „Echo“ koncepcija pagaminta naudojantis kinų technologijomis. „Kinijos automobilių gamintojai sukurs įdomių elektromobilių, tačiau šiuo metu jie tiesiog drąsiai kalba, neatskleisdami, ką išties gali. Tai buvo vienas iš būdų išsiaiškinti, kokios yra tikrosios kinų galimybės“, – pridūrė tas pats šaltinis.