4 porcijos

1 šaukštas sviesto arba alyvuogių aliejaus,
2 stiklinės virtų avinžirnių (gerai nusausintų),
1 stiklinė supjaustyto poro,
1 skiltelė spausto česnako,
1 citrinos žievelė,
1/3 stiklinės tiršto natūralaus jogurto,
1 ½ šaukštelio kario miltelių,
¼ šaukštelio druskos,
1 - 2 šaukštai šilto vandens,
½ stiklinės smulkintos šviežios kalendros,
½ stiklinės smulkinto mėlynojo svogūno.

Į įkaitintą keptuvę su aliejumi suberkite avinžirnius. Vis pamaišydami kepinkite ant didelės ugnies, kol pagels. Suberkite porą, kaitinkite, kol jis švelniai parus (7-10 min). Paskutinę minutę suberkite česnaką ir citrinos žievelę. Nukelkite nuo ugnies.

Kol avinžirniai vės, pasigaminkite jogurto padažą. Mažame dubenėlyje sumaišykite jogurtą, kario miltelius ir druską. Jei norite skystesnio padažo, įpilkite vandens.

Prieš patiekdamos sumaišykite avinžirnius su kalendra ir mėlynuoju svogūnu (po mažą žiupsnelį atsidėkite papuošimui). Sumaišykite su jogurtu (iš karto nesupilkite viso, galbūt jums užteks pusės kiekio ar kiek daugiau). Patiekite apibarstę likusia kalendra ir svogūnu.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją