Praėjusį mėnesį interneto gigantas nutraukė savo darbą Kinijoje dėl interneto cenzūros problemų.

„Google“ teigimu, jie negali Kinijos prašymu pateikti statistikos, kuri yra laikoma valstybės paslaptimi.

Brazilija taip pat pateikė „Google“ didžiausią kiekį prašymų pašalinti turinį: nuo 2009 m. liepos mėn. iki gruodžio mėn. buvo sulaukta 291 prašymų. Antrojoje vietoje yra Vokietija, pateikusi 188 tokius prašymus, toliau Indija – 142 prašymus ir JAV, pateikusi 123 prašymus.

Paieškos bendrovė sukūrė šiuos skaičius nurodančią svetainę. Ji tikisi, kad tai bus „pirmasis žingsnis didesnio skaidrumo link“.

„Didžioji dauguma šių prašymų yra teisėti ir informacija yra būtina teisėtiems kriminaliniams tyrimams arba siekiant pašalinti vaikų pornografiją“, – teigia „Google“ vyriausiasis teisininkas Davidas Drummondas.

„Mes tikime, kad didesnis skaidrumas leis sumažinti cenzūravimą. Jei bendrovės, vyriausybės ir individualūs asmenys nieko nesiims, mums žinomas internetas taps dar labiau apribotu, atimant iš vartotojų pasirinkimą ir kontrolę, ir suteikiant daugiau valdžios tiems, kurie ribos prieigą prie informacijos.“

Visas pasaulis atkreipė dėmesį į „Google“ kovą su Kinija dėl cenzūros. Šių metų pradžioje „Google“ nustojo naudoti interneto paieškos rezultatų cenzūrą, po to, kai buvo įsibrauta į „Gmail“ elektroninį paštą, priklausantį kovotojų už žmogaus teises grupėms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją