LFF taurės turnyre šį sezoną iš viso dalyvavo 50 komandų. A lygos čempionas „Ekranas“ kelyje į finalą ketvirtfinalyje nugalėjo „Šilutės“ klubą, o pusfinalyje - FBK „Kauną“. Šalies vicečempionė Vilniaus „Vėtra“ atitinkamai įveikė Tauragės „Taurą“ ir praėjusiais metais taurę iškovojusią Marijampolės „Sūduvą“.

64-ojo Lietuvos futbolo istorijoje taurės varžybų finalo laimėtojas paaiškės per vienerias rungtynes. Dvikovos vieta Kaunas pasirinktas tiek dėl geografinio patogumo, tiek dėl S. Dariaus ir S. Girėno stadiono aikštės kokybės.

„Kadangi finale žais Panevėžio ir Vilniaus komandos, šiuose miestuose rengti finalo negalėjome laikantis neutralumo principo. Atvykti į Kauną turėtų būti patogu abiejų ekipų sirgaliams. Taip pat atsižvelgėme į tai, kad šiuo metu Kauno stadione veja yra bene geriausios būklės Lietuvoje, todėl abu finalo dalyviai galės pademonstruoti visus savo sugebėjimus“, - sakė LFF Varžybų vykdymo skyriaus direktorius Nerijus Dunauskas.

Įėjimas į LFF taurės finalo rungtynes bus nemokamas.

„Ekranas“ ir „Vėtra“ tarpusavyje LFF taurės finale žais pirmą kartą. Nuo 1990 m. Panevėžio klubas jau žaidė penkiuose finaluose ir laimėjo du kartus, o „Vėtrai“ finaluose nesėkmingi buvo visi trys bandymai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją