Airija

Teisingai atrodantis vyrukas. Ir dainuoja iš širdies, ir rengiasi pagal protokolą. Nepriekaištingas klasikinis kostiumėlis, tvarkingai parištas kaklaraištukas – rimta, solidu ir patikima. Stilius tinkantis ne tik Eurovizijos, bet ir politinių rinkimų įvaizdžiui.

Bosnija ir Hercogovina

Čia tai matosi, kad vaikinas pietietiško temperamento! Beveik galėtų būti Kusturicos filmų herojumi (“Katytė juoda , katinas baltas”, “Pogrindis”). Gal tik pasigestume auksinių grandinių ar dantų žybčiojimo…Nieko. Nors ir daina ramesnė, ir stilius “rafinuotesnis”, bet pietietiškas jausmingumas daro savo. Visai smagus vaizdelis.

Danija

Nors danai nusprendė padainuoti country dvasioje, bet kaimietiška apranga ar kaubojiškais elementais, atrodo, nesusižavėjo. Matyt, kad jiems labiau patinka šiuolaikinė elegancija. Ir nesvarbu, ką jie dainuoja, užtat atrodo kaip pora, nužengusi iš žurnalo viršelio.

Estija

O štai ir nugalėtojai! Paprasti, draugiški vyrukai - prasegti marškinukai, švarkas. “Everybody”. Tikrai tai niekuo neįpareigojantis stilius, tinkantis visiems. Taip galėtų apsirengti ir jūsų dėdė, ir gretimo namo kaimynas…gal tik ta rožinė spalva jam būtų ne prie veido?.. O va šukuosena (blondino) - tai reikalas daug sudėtingesnis. Matyt, nemažai plaukų lako panaudojo tokiam įspūdingam ir pergalingam gravitacijos įveikimui.

Prancūzija

Kai dainuojama taip dramatiškai ir kartu romantiškai, tai kas gi gali įtikinti labiau už fatališkos moters įvaizdį? Čia sprendimų toli ieškoti nereikia, juk ilga, raudona suknelė ir apnuoginti pečiai yra seniai patikrinta formulė. Akivaizdus moteriškumas ir tikrai prancūziška

Graikija

Štai tikra XXa. pab.- XIa. pr. Muzikinės pop kultūros atstovė. Balta- “aš neklystu ir esu teigiama”, didelė iškirptė - “be to, aš esu labai seksuali”, kelnės – “aš esu veikli šiuolaikinė moteris”. Viskas labai euroviziška ir banalu, bet užtat populiaru . Jei netikite, įsijunkite bet kurį populiariosios muzikos kanalą ir pamatysite, kad ši mergina (ar jos dizaineris) tikrai nesuklydo.

D. Britanija

Nors D. Britanija ir garsėja kaip ekscentriškų ir ekstravagantiškų mados dizainerių šalis, bet Eurovizijoje dalyvaujanti atstovė nesiruošė nieko šokiruoti. Atrodo, jog mergina tiesiog nusprendė būti savimi. Viskas labai paprasta , sportiška ir patogu. Turbūt taip ir turėtų būti, kai šalia tau pritaria du "repuojantys" vyrukai, o dainuoji tvirtai įsitikinusi, kad bet kuri svajonė gali išsipildyti.

Olandija

Olandijos atstovės atrodė iš tiesų prislėgtos - tai atsispindėjo ne tik jų dainoje, bet ir visame stiliuje. Iš tikrųjų, žiūrint į tamsiais, asketiškais drabužėliais aprengtas ir ant grindų susėdusias merginas darėsi ilgu.. Chm….. Sunku kalbėti apie minimalistinę įvaizdžio reikšmę, kai turinys yra daug svarbiau…

Islandija

Tiesiog paprasti, smagūs vyrukai, dainuojantys smagias dainas ir per daug nesukantys sau galvos dėl originalaus stiliaus sukūrimo. Tai tradicinis, patogus, juodai – baltas minimalizmas ir jokių nereikalingų detalių ar pretenzijų.

Ispanija

O štai ispanų atlikėjas su savo energingomis šokėjomis tikrai nepasižymėjo kuklumu. Juk taip svarbu įrodyti, kad esi ypatingas, labai aistringas ir talentingas vyrukas. Taigi, juodos odinės kelnės ir juodi marškiniai - tikras pop muzikos Zorro, ir dvi baltai aprengtos ir tokios pat pop blondinės šokėjos. Ar tik nebus dar vienas Ricky Martin’o konkurentas?

Izraelis

Susidaro įspūdis , kad Izraelis šiemet į Euroviziją atsiuntė pagerintą izraelietišką Cicino variantą. Gaila, žodžių negalėjome suprasti. Bet užtat stilius aiškus ir nekeliantis klausimų - violetiniai marškinukai ir juodas kostiumas. Galima sakyti, Eurovizijos klasika. Aišku, iki Cicino įspūdingumo dar toloka…

Kroatija

Visai neblogai. Aprengę savo atstovę auksu, kroatai tikrai nepersistengė. Viskas atrodė gana subtiliai ir šiuolaikiškai. Nors ypatingu originalumu iš bendro konteksto ji ir neišsiskyrė, bet ir nebuvo per daug “saldu”.

Latvija

O štai mūsų brangūs kaimynai dėl stiliaus subtilybių nesivargino. Čia vėlgi matėme taip įprastus juodai – baltas marškinėlių ir švarkų kombinacijas. Užtat dėl judesio vyrukai tikrai stengėsi . Ką gi, tikriausia taip reikėjo, taikantis prie jų muzikinio stiliaus, kuris irgi tebuvo tiesiog vienas iš…

Lenkija

Lenkai, kaip įsitikinome, tikrai ne iš tų, kurie liks nepastebėti. Įspūdingos ir lenkų moteriškės bei neabejotinai stilingas solistas. Juk įvaizdis svarbiau už viską - tai kas, kad karšta ir prakaitas žliaugia, užtat koks madingas kailinis švarkas! Taip, scenoje labai svarbu efektai.

Lietuva

Bendrame Eurovizijos kontekste Skamp atrodo tikrai “got style”. Šiek tiek ironiška dainelė, atrodo, buvo siekiama perkelti ir į perdėm stilingą 8-o dešimtmečio disko stiliaus įvaizdį. Tai galėjo būti labai taiklus ir ironiškas Eurovizijos “torto” papuošimas, bet… pasirodo, daugelis žiūrovų į tai pažiūrėjo rimtai: vieni jų kritiškai atakavo "nevykusį kičą", o kiti (dažniausiai slaviškos pakraipos kičo gerbėjai) nusprendė, kad tikrai gražu, nes blizga daug labiau nei kitų.

Manau, kad abi šios reakcijos nebuvo lauktas efektas. Pirmiausia, vien dėl to, kad trūko stilistinės vienovės, t. y. įvaizdžio ir choreografijos išbaigtumo bei harmonijos ir dar labiau užaštrinto ironiško aspekto. Vis dėlto, Skamp tikrai atrodė efektingai ir šauniai. Sveikiname!

Malta

Jeigu laikotės pavasarinės dietos ir beviltiškai norite ko nors saldaus, tai šitas gabaliukas - kaip tik jums! Neapsakomai saldu ir banalu. Dar vienas iki skausmo teigiamas berniukas raudonais marškiniais ir tobulai išlygintomis kelnėmis šviesiaplaukių pritariančių merginų apsuptyje.

Norvegija

Ir vėl baltas, sterilus marškininis stilius. Šis stipraus balso skandinavas tikriausiai irgi nusprendė, kad, muzikiniame konkurse įvaizdis - toli gražu ne viskas ir publiką mėgino užkariauti tiesiog dainavimu, bet…

Portugalija

Dar vienas populiarus šachmatinis derinukas. Atrodo, šių metų Eurovizijoje iš tikrųjų madingi kostiumuotų vyrukų duetai – ypač, jeigu vienas jų juodaodis, o kitas baltasis. Šios porelės pasirodyme ypatingas popso išradingumas atsiskleidžia kostiumų parinkime. Mat juodasis aprengiamas baltai , o baltasis –juodai. Tai bent efektai!

Rusija

Kolegos iš Rusijos, matyt, visiškai nesistengė įtikti nusaldintam popso pasauliui. Jų muzika gali patikti arba nepatikti, bet akivaizdu, kad jie groja savaip ir jiems visiškai nė motais nei Eurovizijos šablonai, nei stilistika. Juodi marškinėliai, išblukę džinsai ir ant klubų užrištas kaklaraištis tarsi plakatas, kur parašyta “man nesvarbu kurioj vietoj ir kaip jis turėtų kabėti. Aš nešioju jį šitaip! “ Ką gi, sveikintinas akibrokštas, mumiai.

Slovėnija

Slovėnija iš tiesų atsiuntė savo "super-girl". Energinga, uždeganti dainelė ir ne ką blogesnė pati atlikėja. Aprengta tarsi kovinių komiksų ar animacinių filmų herojė ji atrodo tikrai uždegančiai. Matyt, kažkas jai pasakė, kad juodai-geltonas spalvų derinys yra pats efektingiausias ir ji tuo pasinaudojo. Aštru, nenauja, bet neblogai.

Švedija

Švedai dėl originalumo nesivargino. Ir kam? Juk ABBA gerai ir šiandien. Šiek tiek interpretacijos, cukraus ir štai jums naujas stilius. Drabužėliai irgi tame pačiame įkyrėjusio popso lygmenyje. Švedai buvo teisūs, atrodo, publika prarijo ir liko patenkinta. Skanaus.

Turkija

Ir štai dar viena balto verksmingo stiliaus žvaigždė! Dar viena pabėgusios meilės ir teigiamo vaikino baltu kostiumu klasika.

Vokietija

Šį kartą Vokietijos solistė atstovavo moteriškumui ir elegancijai. Raudona reljefiniais ornamentais puošta vakarinė suknelė, daina apie meilę - gražu ir tiek.

Dizainerė Ingrida Vizbaraitė

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją