Nė valandėlės be telefono

Yra žmonių, kurie jaučia poreikį visuomet būti pasiekiami, jiems negera, jeigu greta nėra telefono. Psichologai tai vadina priklausomybe – mobilusis tampa savotišku psichologiniu ramsčiu. Jautrius žmones jis, visada esantis greta, apramina – juk bet kuriuo metu galima susisiekti su artimaisiais.

Kartais su jumis bendraudamas žmogus nuolat manipuliuoja mobiliuoju telefonu: sukinėja rankose, varto, atidaro ir uždaro dangtelį, spaudo mygtukus. Gali būti, kad aparatas ką tik įsigytas arba norima pasipuikuoti jo privalumais, ypač jeigu tai brangus modelis, arba jo savininkas turi psichologiškai nebrandžios asmenybės bruožų. Tikrieji technikos mylėtojai linkę dažnokai keisti telefonus, papildyti juos įvairiais priedais, atnaujinti melodiją.

Ilgi nereikšmingi pokalbiai mobiliuoju telefonu rodo nesąmoningą troškimą sulaukti moralinio palaikymo, paguodos. Vidinis nerimas verčia pamiršti, kad už savo plepumą tenka nemažai sumokėti.

Spalva išdavikė

Ryškių spalvų telefonus labiau mėgsta dailiosios lyties atstovės, o kartais ir vyrai. Paprastai tai kūrybingi žmonės, kuriems tradicinės juoda ar pilka įkyrėjusios.

Juokaujama, kad moterys mobiliuosius derina prie savo drabužių spalvos. Kodėl gi ne? Šie daikčiukai gali tikti prie rankinės, batelių, kostiumėlio, diržo.

Aparato spalva yra iškalbinga ir galinti daug papasakoti apie šeimininką.

Santūrios spalvos telefonus – juodus, pilkus, mėlynus – renkasi ramios, blaiviai mąstančios, atsakingos ir kantrios asmenybės. Dvasiškai jautrūs žmonės linksta prie žalios spalvos. Linksmi, smalsūs, kitais pasitikintys vyrai ir moterys mielai įsigyja oranžinius, gyvenimo džiaugsmu spinduliuojantys – geltonus telefonus. Psichologai neabejoja, kad raudonų telefonų savininkai yra neeilinės, vadovo savybių turinčios stiprios asmenybės.

Prabilk – pasakysiu, kas esi

Viešoje vietoje ar darbovietėje, girdint aplinkiniams, nederėtų kalbėti mobilaus ryšio telefonu pernelyg garsiai, nesivaržant dėstyti kitiems vargu ar būtinus žinoti dalykus. Garsus pokalbis atskleidžia ne tik prastą žmogaus išsiauklėjimą, bet ir rodo, kad jam aplinkiniai nė motais.

Tiesa, kartais taip elgiasi nesubrendęs jaunimas, trokštantis pasipuikuoti savo naujausiu brangiu modeliu. Viešoje vietoje patartina kalbėti kuo tyliau arba išeiti iš patalpos. Kultūringas žmogus, suskambus telefonui tuo metu, kai jis bendrauja su kitu asmeniu, turėtų atsiprašyti ir su nematomu pašnekovu kalbėti trumpai arba prižadėti jam tuoj pat paskambinti.