„Sorosas davė interviu anksčiau, iki sekmadienio, kai euro zonos finansų ministrai susitarė dėl finansinės paramos Graikijai sąlygų“, – rašo „Financial Times“. O Tarptautinio valiutos fondo (TVF) direktorius Dominique’as Straussas-Kahnas konferencijoje Kembridže pareiškė, kad su biudžeto sunkumais susidūrė visos išsivysčiusios šalys, o už ES biudžetą atsakinga valdyba turi dirbtinai palaikyti eurą.

G. Soroso vertinimu, Graikija siekdama įveikti krizę ėmėsi būtinų priemonių, dabar jai turi padėti Europa, tik Vokietija nenori padėti išlaidiems pietiečiams. Graikijai galėtų padėti TVF, suteikdamas paskolą tam tikromis sąlygomis. „TVF jau pritarė Graikijos planams dėl biudžeto konsolidavimo“, – rašoma leidinyje.

Interviu G. Sorosas teigė, kad daugiau nesiima spekuliacijų valiuta. „Jei vadovaučiau rizikos fondams, baiminčiausi siekti pelno, per daug skausmingos būtų politinės pasekmės“, – pridūrė jis. Anot G. Soroso, esant dabartinei krizei, rizikos fondai neturi pelno, nes nėra tinkamo pagrindo.

Garsusis investuotojas ne pirmą kartą aštriai kritikuoja ES. O Europos valdininkai kaltina investuotojo fondą „Soros Fund Management“ ir kitus stambius rizikos fondus tuo, kad jie pardavinėja eurą, siekdami jį destabilizuoti. Graikijos ir Ispanijos ministrai pirmininkai jau pasmerkė spekuliantus už tokius bandymus ir nestabilumą valiutos rinkose.

Pats G. Sorosas kovo pradžioje paskelbė, jog traukiasi iš valiutų rinkos į aukso rinką.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją