Įtampa ir įkyrus skausmas dažnai atsiranda po ilgos ir sunkios darbo dienos, kuris, skirtingai nuo aštraus skausmo, atsiranda pamažu. Pradedant nuo pakaušio, atsiranda jausmas, tarsi jus spaustų spaustuvas. Neleiskite skausmui išplisti, sustabdykite jį, tuo labiau, kad tam galima pasirinkti paprastas namines priemones.

Garstyčių vonelė kojoms

Į 10 l vandens įberkite 30 g garstyčių miltelių (galima nusipirkti vaistinėje) ir 10 min. pamirkykite šiame tirpale kojas. Padeda!

Krienų kompresai

stiprų ir pasikartojantį galvos skausmą padės kompresai su krienais. Nuo kompreso sklinda maloni šilima, kuri nuima štampą ir pašalina skausmą.

Sutarkuokite smulkia trintuve pusę krieno šaknies, tarkius sudėkite ant lininio audinio gabaliuko ir tolygiai paskirstykite peiliu.

Audinį suvyniokite maždaug 10 cm pločio juosta ir apvyniokite aplink kaklą. Palaikykite keliolika minučių.

Šieno pagalvėlė

Jeigu pavargote nuo skausmo, jums reiktų šiek tiek pamiegoti. Ant kaktos uždėkite kelis mėtos lapelius, o po galva pagalvę – ritinėlį, prikimštą šieno. Tai nuramins ir atpalaiduos. Pūkinė pagalvė tokiu atveju tik sustiprintų skausmą.

Taškinis masažas

Esant migrenai padeda taškinis refleksinis masažas. Taškus ant pėdos pasižymėkite šratinuku. Paskui, truputį spaudžiant vieną tašką, pradėkite masažuoti. Kai įtampa praeis, masažuokite tašką.

Garinė kopūstų vonelė

Uždenkite galvą rankšluosčiu ir kvėpuokite virtų kopūstų garus. Šiai garų vonelei paruošti 15 minučių pavirkite ketvirtį kopūsto viename litre vandens. Tokia paprasta, bet labai efektinga naminė priemonė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją