Reikės:

4 skiltelių spausto česnako,
½ šaukštelio druskos,
1 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų,
1 šaukštelio šviežiai spaustų citrinos sulčių,
2 šaukštų brendžio,
450 g šviežių išlukštentų vidutinio dydžio krevečių,
1-2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų smulkintų šviežių petražolių.

Pipirus sugrūskite specialiu grūstuvėliu. Jei tokio neturite, sudėkite pipirus į nedidelį maišelį, įdėkite į dar vieną maišelį (kad neišbyrėtų vienam maišeliui suplyšus), padėkite ant kieto paviršiaus ir padaužykite plaktuku.

Jei naudosite šaldytas krevetes, jas atšildykite įdėję į indą su šaltu vandeniu ir palaikę šaldytuve.

Gaminimo būdas:

1. Sumaišykite spaustą česnaką, druską, sugrūstus pipirus, citrinos sultis ir brendį. Sudėkite krevetes ir bent valandą palikite pasimarinuoti (geriausia palaikyti šaldytuve per naktį).

2. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite krevetes su marinatu ir trumpai pakepinkite. Kuo ilgiau krevetės buvo marinuojamos, tuo greičiau iškeps. Kepkite 2-3 min, kol krevetės nebebus permatomos.

Prieš patiekdami pabarstykite šviežiomis petražolėmis. Jei valgysite kaip pagrindinį patiekalą, užteks 2-3 asmenims, jei kaip užkandį - 4.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją