Reikės:

2 šaukštelių alyvuogių aliejaus,
1 mažo plonai supjaustyto svogūno,
½ šaukštelio druskos,
450 g šviežių šparagų, įstrižai supjaustytų 2.5 cm ilgio gabalėliais,
4 dideli truputį paplakti kiaušiniai,
1 stiklinė Gruyere arba Emmenthal sūrio.

Gaminimo būdas:

1. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę su alyvuogių aliejumi, sudėkite svogūnus ir druską. Pakepinkite apie 3 min, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite smidrus, sumažinkite ugnį ir uždengę kepkite 6-8 min. Supilkite kiaušinius ir kepkite dar 2 min., kol beveik iškeps, bet bus dar skystoki viršuje. Tuo tarpu įkaitinkite orkaitę.

2. Kiaušinius pabarstykite sūriu ir pašaukite į orkaitę, kad išsilydytų (3-4 min). Išimkite iš orkaitės, įdėkite į lėkštę, supjaustykite į 4 dalis.

Gaunasi 4 porcijos.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją