Pirmas žingsnis - pasigaminti plikytą tešlą. Jei niekada nesate gaminę šios tešlos, procesas gali pasirodyti truputį keistokas. Esame įpratę sumaišyti ingredientus ir pašauti tešlą į orkaitę. Tačiau plikyta tešla gaminama kitaip.

Pirmiausia pusiau išverdame tešlą: į verdantį vandenį su sviestu beriame miltus ir sparčiai maišome, kol susiformuoja vientisas tešlos gumulas. Tada įmaišome kiaušinius ir kišame į orkaitę. Tešloje esantis vanduo ima garuoti ir pyragaičius išpučia, susidaro tuštumos, sutrūkinėja paviršius.

Iš šios tešlos gaminami eklerai, pyragaičiai su kremų įdarais, sūrio pyragėliai, spurgos.

Reikės:

8 šaukštų sviesto,
1 stiklinės vandens,
½ šaukštelio druskos,
1 stiklinės miltų,
4 didelių kiaušinių,
1 stiklinės tarkuoto Čederio sūrio,
2 šaukštelių smulkintų šviežių čiobrelių (arba rozmarino),
šviežiai maltų pipirų.

Gaminimo būdas:

1. Į vidutinio dydžio puodą įpilkite vandens, sudėkite sviestą, įberkite druskos. Kaitinkite ant didelės ugnies.

2. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki vidutinės, suberkite miltus. Sparčiai maišykite mediniu šaukštu. Susiformuos tešlos gumulas, kuris atšoks nuo puodo šonų. Pakaitinkite dar kelias minutes.

3. Nuimkite puodą nuo ugnies ir leiskite truputį atvėsti. Maišykite, kad tešla atvėstų tolygiai. Tešla turi būti šilta, bet ne karšta, kad įmušti kiaušiniai nepradėtų kepti. Po vieną sudėkite kiaušinius. Nuolat maišykite mediniu šaukštu arba minkykite rankomis. Tešla turėtų būti gana kreminės konsistencijos.

4. Įmaišykite tarkuotą sūrį, čiobrelius, pipirus.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą išklokite kepimo popieriumi ir dėkite maždaug vieno valgomojo šaukšto su kaupu dydžio tešlos rutuliukus. Kepkite orkaitėje apie 10 min. Tada sumažinkite temperatūrą iki 175 laipsnių ir kepkite dar 15-20 min, kol pyragėliai išsipūs ir pagels.

Gaunasi 24 pyragėliai.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją