Jei pilvas gurgia

Dažniausiai šie garsai susiję su virškinimo procesais. Tačiau kartais jie gali “išduoti” psichologinę jūsų būseną. Kai nervinatės, beveik visi organizmo raumenys nevalingai įsitempia.

Ką daryti?

Nieko ypatingo. Jeigu pastebėjote, kad pilvas gurgia pavartojus kokių nors vienos rūšies produktų, jų atsisakykite. Jei tokie simptomai pasireiškia mėnesinių metu, gydytojai rekomenduoja pavartoti magnio preparatų prieš miegą.

Kada kreiptis į medikus?

Jeigu pilvas gurgia kiekvieną kartą vos tik susinervinate ar jaučiate stresą, pasikonsultuokite su šeimos gydytoju. Jis gali skirti nestiprių vaistų nuo spazmų.

Jei kamuoja knarkimas

Dažniausiai knarkimas atsiranda tada, kai gerklės raumenys ir audiniai atsipalaiduoja ir virpa veikiami kvėpavimo. Yra žmonių, kuriems knarkimas sukelia tam tikrų nepatogumų. Dažnai knarkia alkoholio padauginę ar prieš miegą persivalgę žmonės.

Ką daryti?

Jeigu išgėrėte alkoholio ar persivalgėte, stenkitės miegoti ant šono. Taip pat dažnai knarkia antsvorio turintys žmonės, jiems patarimas vienas - bandyti atsikratyti papildomų kilogramų.

Kada kreiptis į medikus?

Knarkimas pavojingas tada, kai dėl jo kartkartėmis sustoja kvėpavimas (apnėja).

Jei traška sąnariai

Jeigu sąnarių traškesio nelydi skausmas, galite labai neišgyventi. Garsą sukelia oras, susikaupęs sąnarių skystyje, arba raumenų įtampa, kurią sukelia stresas ar nuovargis.

Ką daryti?

Mankštinkite sąnarius du kartus per dieną, apsilankykite masažo salone, praktikuokite jogą.

Kada kreiptis į medikus?

Kai traškant sąnariams juos skauda, jie tinsta. Tai gali būti traumų pasekmė arba perspėjimas apie artrozės formavimąsi.