Jokių chalatų

“Kai gamindama valgį gimtadienio vakarėliui, sukaitusi įprastai namuose vilkimus plačius marškinius iškeičiau į glaustinukę ant petnešėlių, pro šalį pareidamas vyras mano nuogus pečius nubėrė bučiniais. Buvo malonu”.
Ligita, 39 m.

Kad ir kaip banaliai skambėtų frazė, jog vyrai myli akimis, įsitikinti tuo - nesunku. Tam, kad šiek tiek šeimyninio gyvenimo nuvargintą vyrą paverstumėte aistringuoju mačio, ne visada reikia belstis į psichologo duris.

Pagalvokite - visą savaitę jūsų grožį ir seksualumą gali įvertinti tik kolegos vyrai. O kas lieka jūsiškiam? Rytinė skuba ruošiantis į darbą ir ne pirmos jaunystės sportinis kostiumas arba, dar blogiau, nors ir patogus, bet siaubingas chalatas, sukantis apie puodus vakare.

Tačiau juk niekas nedraudžia ir namie laikytis aprangos kodo: pamaloninkite mylimojo akis dailiais ar net provokuojamais apdarais. Trumputė suknelė, permatoma bliuzelė, sijonas, giliu skeltuku - rinkitės, kas jums tinka, o vyrui patinka. Nors iki tikros šilumos lauke dar teks palaukti, seksualūs aprėdai į jūsų miegamąjį “įpūs” karščio.

Bendra veikla

“Visada norėjau išmokti šokti. O mano vyras ir šokiai - du priešingi poliai. Kai užsirašiau į būrelį, jis labai neprieštaravo, kad tik palikčiau ramybėje. Nelabai reagavo, kai pasakiau, kad mano partneriu bus šokių mokytojo draugas. Tačiau kai vieną kartą jis atvažiavo manęs pasiimti anksčiau ir stebėjo, kaip aš su svetimu vyru šoku tango, jau kitą savaitę pats pasisiūlė lankyti šokius. Dabar mes jau trejus metus šokame kartu”.
Milda, 27 m.

Po poros metų reguliarų išvykų į gamtą su draugais ar dvasingų pasisėdėjimų su artimaisiais net ir pati aistringiausia pora tampa mielu, tačiau šiek tiek anemišku duetu. Jei poros gyvenimas sukasi ne tik apie šeimą, nenuostabu, kad kiekvienas sutuoktinių turi savo pomėgių. Tai gerai, tačiau gali nutikti ir taip, kad juos tenkindami kiekvienas atskirai galite ir “pamiršti”, kad gyvenate ne vienas.

Psichologai teigia, kad niekas taip gerai nesuvienija poros kaip abiem patinkanti bendra veikla. Šokiai tam išties puikiai tinka. Tai ir malonus užsiėmimas, ir nauda sveikatai, ir savaime suprantama nemažai seksualumo.

Laikas kartu

“Kartą sugalvojau pašmaikštauti ir parašiau vyrui žinutę: “Po vakarienės tavęs laukia striptizas”. Net nesitikėjau, kad tas vakaras bus toks aistringas. Taip jau senokai nebuvome mylėjęsi”.
Rita, 42 m.

Suprasti, kodėl seksas iš pagrindinių jūsų meilės įrodymų virto įprastu ir nuobodžiu, nesunku. Pagrindinis dalykas, kurio negailėjote vienas kitam santykių pradžioje - laikas. Tad vietoje to, kad kavinėje draugei skųstumėtės nuobodžiu gyvenimu, skirkite laiko savo partneriui. Pasak seksologų, aistringas atsisveikinimo bučinys ryte, karštį gali išlaikyti iki vakaro. Vietoje trumposios žinutės: “Kada grįši?”, jums ir pačiai būtų maloniau sulaukti: “Namai be tavęs tušti”.

Blogiau nebūna

Pasak psichologų, kartais norėdamos santykiams grąžinti aistrą, moterys ima ir persistengia.

Nepradėkite klausinėti vyro: “Ar tau dar vis patinka su manimi mylėtis?”, “Kodėl viskas ne taip, kaip anksčiau?”. Visų pirma atsakymų į šiuos klausimus jis ir pats nežino, o ir kalbos apie seksą sekso nepakeis.

Problemoms spręsti nepasitelkite trečio asmens. Jei vis dėlto taip darote, būkite korektiška - apie tai, kad mama ar draugė žino, jog turite intymaus gyvenimo problemų, jūsų partneriui žinoti nebūtina.

Nepulkite flirtuoti su kitais vyrais. Tokiu būdu tikrinti jausmus galima tik labai pasitikint partneriu ir tai labai atsargiai. Koketuoti su vyrais, norint partneriui priminti, jog jūs vis dar žavi - pavojinga. Rezultatai gali jus sugluminti.