Tyrimas parodė, kad trylikoje būsimųjų barių ir šalių kandidačių vidutinė darbo savaitė (44,4 darbo valandos) yra ilgesnė nei dabartinėse Europos Sąjungos (ES) valstybėse (32,8 valandos).

Be to, būsimųjų narių paslaugų sektoriuje dirba mažiau žmonių (47 proc.) nei dabartinėse penkiolikoje ES valstybių (66 proc.). Tuo tarpu dirbančiųjų žemės ūkyje skaičius atitinkamai siekia 20 proc. ir 5 proc.

45 proc. dirbančiųjų būsimosiose narėse mano, kad darbe kyla grėsmė jų sveikatai arba saugumui. Dabartinėse ES šalyse taip galvoja vos 27 proc. darbuotojų.

EFILWC atkreipiamas dėmesys ir į su įdarbinimu susijusius lyčių skirtumus. Būsimosios narės ir šalys kandidatės gali pasigirti didesne mokamą darbą dirbančių moterų dalimi (46 proc., palyginti su 42 proc. ES vidurkiu) bei tolygesniu pasiskirstymu įvairiose darbų kategorijose ir hierarchiniuose lygmenyse. Pavyzdžiui, būsimosiose narėse moterų vadovių dalis siekia 37 proc., o dabartinėse ES šalyse - tik 34 proc.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją