"Tikimės mokyklai už surinktas lėšas nupirkti 7 specialius aparatus, kurie transliuoja išdidintą knygos puslapio vaizdą į televizoriaus ekraną", - kalbėjo J.Stopelienė.

Dabar yra tik keli jau susidėvėję aparatai. Vieno jų kaina - apie 1,5 tūkst. litų.

Labdaros vakaro - koncerto metu nemokamai gros šiuo metu Vokietijoje gyvenančios pianistės, devynių tarptautinių konkursų laureatės Guodos Gedvilaitės ir smuikininko, griežiančio kartu su pasaulinio garso atlikėjais, Vilhelmo Čepinskio duetas, dainuos trijų "Dainų dainelės" konkursų laureatė, akla septyniolikmetė moksleivė Rasa Misiukaitė, filosofinius tekstus skaitys aktorė Daiva Stubraitė, gros Kauno Romualdo Grabšto bigbendo grupė.

Vakaro dalyviams bus padovanotos silpnaregių vaikų nupieštų paveikslų reprodukcijas

J.Stopelienės teigimu, valstybės skiriamų 1,1 mln. litų užtenka tik mokyklos personalo ir pastatų išlaikymui, o ugdymo priemonės gaunamos tik iš įvairių rėmėjų.

Kauno silpnaregių internatinėje mokykloje mokosi 87 moksleiviai iš visos Lietuvos.

Direktorės duomenimis, iš viso šalyje yra 801 ikimokyklinio ir mokyklinio amžiaus vaikas, turintis stiprių regėjimo sutrikimų. 44 proc. jų mokosi bendrojo lavinimo mokyklose, 29 proc. - Vilniaus A.Jonyno vidurinėje mokykloje, 16 proc. - Kauno silpnaregių internatinėje mokykloje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją