"Matėme Sidnėjuje, kad rinktinė jauna ir gera komanda. Ir ko man ten lįsti", - kalbėjo garsiausias visų laikų Lietuvos krepšininkas A.Sabonis, baigęs šeštąjį sezoną NBA lygos Portlendo "Trail Blazers" klube. 2,20 m ūgio vidurio puolėjas save palygino su traukiniu, kuris jau nebe taip rieda, kaip anksčiau.

A.Sabonis jau anksčiau buvo užsiminęs, jog profesionalaus krepšininko karjerą norėtų baigti gimtojoje komandoje Kauno "Žalgiryje". "Taip, bet ar ims mane į komandą ?", - juokavo vienas iš trijų Kauno klubo savininkų, kuris per šešis sezonus NBA lygoje žaidė 392 rungtynes ir Portlendo ekipai pelnė 5153 taškus (vidurkis - 13,1 tšk.).

A.Sabonis sakė esąs patenkintas šio sezono "Žalgirio" komandos rezultatais. "Dar liko šiek tiek padirbėti LKL (Lietuvos krepšinio lygos) pirmenybėse. Būtų pasaka, jei ("Žalgiris" - BNS) laimėtų", - pridūrė jis.

"Šiemetinis "Žalgiris" jau turi branduolį, aplink kuri reikia klijuoti kitų metų komandą", - turėdamas galvoje ateinantį sezoną, kalbėjo A.Sabonis.

Pats krepšininkas apie savo ateities planus nedaug ką tegalėjo pasakyti. "Pripratau Portlende ir norėčiau ten pasilikti, bet kaip bus - nežinau, paaiškės rudeniop", - po šešių sezonų NBA lygoje laisvuoju tapęs kalbėjo A.Sabonis.

"Šis NBA sezonas buvo baisus. Portlendo komandoje ne žaidėjai, o pavardės, gaunančios milijonus", - katastrofiškai pasibaigusį "Trail Blazers" komandai sezoną apibūdino A.Sabonis. Krepšininko įsitikinimu, vyriausiasis Portlendo komandos treneris Mike'as Dunleavy (Maikas Danlivis) nesusitvarkė su žvaigždėmis ir jį atleisti reikėjo sezono viduryje.

Konfliktą su komandos lyderiu Rasheedu Wallace'u (Rašidu Volisu), kuomet pastarasis A.Saboniui į veidą metė rankšluostį, "Trail Blazers" vidurio puolėjas komentavo su šypsena. "Šįkart skyriau jam techninę pražangą, bet neaišku kaip būčiau pasielgęs prieš 10 metų", - sakė A. Sabonis. Jis sutiko, kad puolėjo R.Wallace'o 41 techninė pražanga per sezoną (NBA antirekordas - BNS) turėjo įtakos ne tik rezultatams, bet ir mikroklimatui komandoje.

NBA atkrintamosiose varžybose - Vakarų konferencijos ketvirtfinalyje - Portlendo krepšininkai visus tris mačus pralaimėjo čempiono titulą ginančiam Los Andželo "Lakers" klubui. "Bet jie ("Lakers" - BNS) šiemet kiek susilpnėję, o NBA čempionų vardus gali iškovoti San Antonijaus "Spurs" komanda, kuri nori laimėti ir žaidžia gražiai", - galimą NBA sezono atomazgą prognozavo A.Sabonis.

Kitą savaitę krepšininkas planuoja sugrįžti į Portlendą, o kai vaikai baigs mokslus, Lietuvoje žada pasirodyti su visa šeima.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją