Trečiosios madai pašvęstos festivalio dienos pradžia buvo daug žadančio vakaro ženklas, kuriuo pasirūpino dizaineris Giedrius Šarkauskas, pristatęs kolekciją „Chaplin“. Spalvotas lininis pozityvios energijos užtaisas su paties dizainerio įkūnytu legendiniu Charliu Chaplinu priešakyje, jį tradiciškai lydėjusia festivalio prodiusere ir manekene Renata Mikailionyte bei G. Šarkausko dukra Rūta publikos buvo įvertintas gausiomis ovacijomis.

Spalvomis ir žaismingumu nuo G. Šarkausko neatsiliko dizainerės Ieva Ševiakovaitė ir Jolanta Rimkutė, šmaikščiai pristačiusios XX a. pradžios lietuvių erotikos tematika sukurtų jaunatviškų, pavasariu kvepiančių drabužių kolekciją „Obsceniška“. Subtiliai su publika flirtavo kolekciją demonstravusios Cezario Graužinio trupės aktorės, virtusios padykusiomis lėlėmis.

Priešingybe pirmosioms dviems kolekcijoms tapo dizainerės Ramunės Strazdaitės „Moters portretas“, savo juoda elegancija ir moterišku santūrumu priminęs Algimanto Puipos filmą „Elzė iš Gilijos“. Kolekciją pagyvino šiuolaikinių moterų aksesuarais tapę čichuachua veislės šuneliai.

Gyvybės ir mirties temos susipynė dizainerės Gabrielės Januškevičiūtės kolekcijoje „Dono“, kurios donorystės, t.y. dalinimosi idėja peraugo į funkcionalius ir persitransformuojančius drabužius.

Rinktinius arijų rasės atstovus dizaineris Giedrius Paulauskas aprengęs drabužiais „noname/be vardo“ subūrė seksualių stileivų armiją, išsiskyrusią sidabrinėmis šernų, kupranugarių ir stručių galvomis.

Antrąją vakaro dalį užbaigė šiųmetinės „Mados injekcijos“ nugalėtojos Diana Kuzmickaitė ir Aušra Urbanavičiūtė su šizofreniškai nuotaikinga kolekcija „Lezenfan“.

Vokietijos atstovų Katjos Schlegel ir Kai Seifried tandemas „Starstyling“ pristatė naujausią savo kolekciją „Jessica Nussbaum“. Žaižaruojantys blizgučiai ir tamsoje išryškėjančios fosforinės detalės ironiškai pasišaipė iš šiuolaikinės mados laikinumo.

Festivalio desertu su didele vitamino C doze tapo svečio iš Maskvos suregtas šou. Uoliems „Mados infekcijos“ lankytojams iš ankstesnių festivalyje pristatytų šou puikiai pažįstamas talentingasis „kičo meistras“ A. Bartenevas pristatė garsiausių mados kritikų išliaupsintą kolekciją „Bubbles of Hope“, kurios trykštančią energiją ir vaivorykštinio optimizo idėją susirinkusieji palydėjo stovėdami.

Kolekcijas pamatyti ir įvertinti galite skiltyje „DELFI gyvenimas“.

Deja, tarp garsiai ir išdidžiai plojančių svečių paprastai „Mados infekcijos“ nepraleidžiančio Lietuvos mados guru Juozo Statkevičiaus nebuvo matyti. Tačiau ir be darbais užsivertusio dizainerio festivalyje intriguojančių lankytojų netrūko.

Pirmosiose žiūrovų eilėse įsitaisė festivalio dienomis savo kolekcijas pristatę dizaineriai, jų draugai ar giminės, pavyzdingai visas tris dienas lietuvaičių darbus vertinęs stilistas Mantas Petruškevičius, verslininkas Ugnius Kiguolis su žmona Jurgita, dizainerės Ramunės Piekautaitės draugiją į bičiulio Vidmanto Janulevičiaus kompaniją iškeitęs verslininkas Kęstutis Verslovas, iš skandalų neišbrendantis Seimo narys Linas Karalius su mylimąja Gintare, laidų vedėja Daiva Budrė su vyru Dainium, savo firminėmis „ausytėmis“ pasipuošusi Londone studijuojanti dizainerė Dovilė Gudačiauskaitė ir daugelis kitų.

Madingiausiame metų renginyje nebesislapstė kartu į festivalį atvykę aktoriai Rimantė Valiukaitė ir Ramūnas Cicėnas, apie pusmetį savo jausmus demonstravę tik artimiausių bičiulių draugijoje.

DELFI nuotraukų galerijoje - vakaro svečiai:

Pasibaigus oficialiai festivalio programai, įspūdžiais ir emocijomis pasidalinti VIP svečiai rinkosi viešbučio „Šekspyras“ bare:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją