Festivalio senbuvis Vitalis Čepkauskas, prieš trejus metus dekoravęs skalbinių džiovyklę, dulkių siurblyje pamatė įsikūnijusią gyvatę, gebančią sumedžioti grobį sunkiai pasiekiamose vietose.

Belaidis siurblys dizaineriui tarsi roplys, pakeitęs odą. Koncepciją „KITA ODA“ Vitalis įgyvendino pasitelkdamas graviravimą, tapybą bei trikotažo siuvimą.

„Gyvatės odos raštą ir faktūrą padiktavo paveikslas, kurį perkėliau ant mažojo siurbliuko, primenančio gyvatės galvą, ir „išnaros“ – trikotažinio šaliko, kurį siurblio šeimininkas gali nešioti“, - sakė V. Čepkauskas.

Organizatorių nuotraukos

Tuo tarpu Gabrielė Januškevičiūtė, dekoruodama "Electrolux" siurblį nusprendė tęsti savo kolekcijos „DONO” temą. Dizainerė nori atkreipti visuomenės dėmesį į donorystę, ne tik kaip į organų dovanojimą po mirties, bet ir dvasinę idėjų bei emocijų apykaitą.

Dekoruodama siurblį, Gabrielė jungė skirtingų tekstūrų lipdukus, simbolizuojančius skirtingos prigimties žmones bei jų idėjas. Taip pat dizainerė sukūrė siurbliui “džemperį”, su kuriuo siurblys galės patogiai keliauti arba kaboti ant sienos, neužimdamas vietos.

Sandra Straukaitė siurblį mato vakarėlių kontekste, todėl pasirinko temą „Happpy birthday!“.

„Man patinka gimtadienį švęsti namie – savo erdvėje, kur esi nuo nieko nepriklausomas, laisvas, nieko nebijai ir gali kvailioti kiek širdis geidžia. Kavinės ir restoranai, gal ir prašmatnesni, tačiau bedvasiai ir nejaukūs, tinkami tik formaliems nūdų pasisėdėjimams. Nebijokite į namus prisikviesti tiek svečių, kad linguotų lubos, o vienas kitas pasiliktų ir pernakvoti.

Linksminkitės drąsiai, nesibaimindami varginančios namų ruošos ir tvarkymosi vergovės. Siurblys juk protingas daiktas – visus linksmybių padarinius susiurbia vienu įkvėpimu!“,- sako dizainerė, kurios siurblys tiesiog aplipo tūkstančiais spalvotų konfeti.

Viena iš trijų „Mados injekcijos“ laimėtojų - Vidmina Stasiulytė - siurblio įvaizdžiui parinko "Lietuvos Raudonosios knygos" temą.

Dizainerės idėjos tikslas – atkreipti dėmesį į retų ir nykstančių gyvūnų bei augalų skaičiaus didėjimą Lietuvoje - tokių jau yra virš 700. Autorė prietaiso spalvą pakeitė į raudoną ir dekoravo jį specialiai šiai idėjai sukurtais lipdukais – išnykimą simbolizuojančiais augalų ir gyvūnų “šešėliais“.

Dianos Kuzmickaitės ir Aušros Urbanavičiūtės duetas siurblį pavertė suaugusiųjų žaisliuku ir naująjį jo įvaizdį pajungė savo kolekcijos „Lezenfan“ idėjai - vidinei kovai tarp vaikiškumo ir moteriškumo. Pasak dizainerių, tai žvilgsnis pro infantilumo akinius į modernų ir technologiškai ištobulintą namų apyvokos įnagį, kuris skirtas suaugusiems, bet patinka ir vaikams.

Dovilė Kaušakytė ir Eglė Mazecaitė išraiškingo dizaino siurblio nusprendė nesieti su kolekcija, todėl jo dekoras itin subtilus ir vos matomas.

„Įžvelgtos dvi siaubo filmų ikonos turėtų efektingai priminti siurblio šeimininkui, jog pats laikas stoti į kovą su siaubu namuose ar automobilyje bei visą tą baisį įkalinti“, - sako koncepciją „Egzorcistas“ sukūrusios dizainerės.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją