Įmonės akcininkų įnašas į pagrindinį kapitalą bus proporcingas turimam akcijų kiekiui. „airBaltic“ akcininkai yra valstybė (52,6 proc.) ir kompanijos prezidentui Bertoltui Flickui priklausanti bendrovė „Baltijas aviācijas sistēmas“ (47,2 proc.).

Valstybės finansavimas bus skirtas iš Latvijos valstybinės radijo ir televizijos lėšų.

Parėmusi kapitalo didinimą, valstybė išlaikys savo įtaką įmonėje, pabrėžia Latvijos susisiekimo ministerija.

Teigiamą sprendimą vyriausybė priėmė atsižvelgusi į sparčią „airBaltic“ plėtrą. 2009 m. kompanija gavo 14 mln. latų (68 mln. Lt) pelno, o jos apyvarta buvo 200 mln. latų (975 mln. Lt.).

Šalies ministras pirmininkas Valdis Dombrovskis po posėdžio pareiškė, kad gavo vyriausybės patvirtinimą, tačiau galutinį sprendimą akcininkai priims balandžio pradžioje.

B. Flickas pranešė, kad šiais metais kompanija planuoja atidaryti ne mažiau nei devynis naujus maršrutus ir 30 proc. padidinti keleivių srautą, o apyvartą padidinti iki 260 mln. latų (1 mlrd. 200 mln. Lt). Be to, 2010 m. bus sukurta 200 naujų darbo vietų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją