20 porcijų
Tešlai:
200 g sviesto,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
sausa tarkuota 1 citrinos žievelė,
375 g miltų,
4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
125 g razinų rome.
Įdarui:
1,5 kg obuolių,
200 g abrikosų džemo,
1 citrinos sultys.
Paruošimui: 30 min.
Kepimui: 40 min.
Kaloringumas: 260 kcal/1 porc.
Gaminame:
1. Sviestą su cukrumi ir druska išmaišykite iki kreminės konsistencijos. Maišykite tol, kol visas cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišant ne mažiau 2 min.
2. Sumaišykite sausą tarkuotą citrinos žievelę, miltus ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto masę kartu su razinomis ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir išlyginkite su medine lopetėle. Orkaitę įkaitinkite iki 190°.
3. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite iš karto citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Išdėliokite obuolių riekeles ant tešlos žvynelių forma. Kepkite pyragą 30-40 min.
4. Mažame inde pakaitinkite abrikosų džemą ir pertrinkite jį per sietelį. Dar karštą pyragą ištepkite suskystėjusiu džemu ir ataušinkite.
Skanaus!