20 porcijų

Tešlai:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 kiaušiniai,
sausa tarkuota 1 citrinos žievelė,
375 g miltų,
4 arbat. šaukšt. kepimo miltelių,
1 pakelis vanilinio cukraus,
125 g razinų rome.

Įdarui:

1,5 kg obuolių,
200 g abrikosų džemo,
1 citrinos sultys.

Paruošimui: 30 min.
Kepimui: 40 min.
Kaloringumas: 260 kcal/1 porc.

Gaminame:

1. Sviestą su cukrumi ir druska išmaišykite iki kreminės konsistencijos. Maišykite tol, kol visas cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišant ne mažiau 2 min.

2. Sumaišykite sausą tarkuotą citrinos žievelę, miltus ir kepimo miltelius. Suberkite į sviesto masę kartu su razinomis ir gerai išmaišykite. Tešlą sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir išlyginkite su medine lopetėle. Orkaitę įkaitinkite iki 190°.

3. Obuolius nuplaukite ir supjaustykite plonomis riekelėmis ir apšlakstykite iš karto citrinos sultimis, kad nepatamsėtų. Išdėliokite obuolių riekeles ant tešlos žvynelių forma. Kepkite pyragą 30-40 min.

4. Mažame inde pakaitinkite abrikosų džemą ir pertrinkite jį per sietelį. Dar karštą pyragą ištepkite suskystėjusiu džemu ir ataušinkite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją