Masačiūsetso medicinos centro universiteto Streso mažinimo klinikos įkūrėjas ir direktorius gydytojas Jonas Kabat-Zinnas siūlo atlikti paprastą pratimą, kuris efektyviai padeda pasiekti šią būseną.

Raskite ramią vietą, kur jūsų niekas netrukdytų ir kasdien keletą minučių skirkite šiems pratimams.

Atsisėskite arba atsigulkite jums patogia poza.

Jei sėdite, ištieskite nugarą ir nuleiskite pečius.

Jei jums patogu – užsimerkite.

Sukoncentruokite dėmesį į savo pilvą, jauskite, kaip jis kyla arba po truputį išsipučia jums įkvepiant ir nusileidžia arba susitraukia jums iškvepiant.

Sukoncentruokite dėmesį į kvėpavimą, jauskite kiekvieną įkvėpimą.

Kiekvieną kartą, kai pastebite, kad jūsų protas nuklydo nuo kvėpavimo, atkreipkite dėmesį į tai, kas patraukė jūsų dėmesį ir tuomet švelniai sugrąžinkite dėmesį prie savo pilvo ir pojūčio, kaip įkvepiate ir iškvepiate.

Jei protas praranda koncentraciją, tuomet jūsų darbas – kiekvieną kartą sugrąžinti dėmesį prie kvėpavimo, nepaisant to, kas atitraukė jūsų dėmesį.

Atlikite šį pratimą 15 minučių kasdien visą savaitę jums patogiu laiku, nepaisant to, ar jums norisi tai daryti, ar ne; ir įvertinkite, kaip jaučiatės, įtraukdami metodišką meditaciją į savo gyvenimą.

Suvokite, kaip jaučiatės kasdien skirdami laiko tam, kad tiesiog kvėpuotumėte, išgyventumėte „čia ir dabar“ akimirką, nieko nedarydami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją