Jiems atstovavęs verslininkas Petras Kisielius Eltai sakė, kad amerikiečiai tik svarsto galimybę Kaune įdiegti modernias atliekų utilizavimo technologijas. "Apie konkrečias įrengimų vietas kalbėti dar anksti", - sakė P. Kisielius ir pridūrė, kad "nebandęs nesužinosi", o naujoji įmonė, be įvairių atliekų, galėtų utilizuoti ir automobilių tepalą, panaudotas padangas. Proceso metu būtų gaminama elektros energija ar biokuras.

Su panašiais sumanymais į Kauno miesto savivaldybę kreipėsi ir Švedijos bendrovė. Padangų utilizavimo verslą ketina pradėti ir lietuviško kapitalo bendrovė "TransAuša".

P. Kisielius pripažino, kad naujai įmonei įsitvirtinti atliekų tvarkymo rinkoje nebūtų lengva. "Kaip miesto taryba nuspręs, taip ir bus", - sakė P. Kisielius, teigdamas, kad su amerikiečių atėjimu į Kauną būtų sukurta 40-50 naujų darbo vietų.

"Norcon systems inc." pasirengusi investuoti 15-20 mln. JAV dolerių. Pasiūlytas projektas atsipirktų per 5-6 metus. "Be to, mes neketiname sustoti ties Kaunu. Projektas bus pasiūlytas ir Visagine, Zarasuose, Ignalinoje", - teigė P. Kisielius.

Kaune iš gyventojų išvežtomis atliekomis rūpinasi UAB "Kauno švara", kurios 100 proc. akcijų paketą valdo miesto savivaldybė.

Dėl galimų naujų konkurentų atsiradimo UAB "Kauno švara" generalinis direktorius Petras Čiegis Eltai sakė nė kiek nesijaudinąs. "Rinkoje būsime tol, kol mus palaikys mūsų akcininkas. Be to, mes irgi turime ateities planų", - tvirtino jis.

Kartu su fiziniais ir juridiniais asmenimis "Kauno švara" yra sudariusi apie 20 tūkst. sutarčių buitinėms ir kitoms atliekoms tvarkyti. 49 proc. UAB "Kauno švara" klientų sudaro gyventojai. Likusi dalis - juridiniai asmenys. Įmonė savo paslaugas teikia Kauno mieste, Prienų, Kauno, Jonavos, Šakių ir Marijampolės rajonuose.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją