Iš viso per tris ketvirčius "Venta" pardavė produkcijos už 43,358 mln. litų, arba 36,4 proc. daugiau nei tuo pačiu laikotarpiu pernai (31,795 mln. litų). Šiemet bendrovė planavo parduoti gaminių už 55 mln. litų, tačiau ši užduotis bus persverta.

"Venta" eksportuoja apie 97 proc. produkcijos. "Pardavimų apimtis ir toliau auga eksporto sąskaita. Spalio pabaigoje jau būsime perkėlę visą Danijos baldų įmonės "Nitex Mobler" įrangą, kuri gamina stalus eksportui", - Eltai sakė "Ventos" ekonomikos direktorė Lina Kaminskienė.

Sumontavus visą danų įrangą, kitąmet numatoma į Šiaulius perkelti ir kitų Vakarų Europos baldininkų gamybą, nes tai ekonomiškai labiau pasiteisina nei plėsti šį verslą užsienio šalyse. Derybos su galimais partneriais jau vyksta.

Trijų ketvirčių pelno prognozės bendrovė neskelbia. Pernai šiuo metu įmonė uždirbo 3 mln. litų grynojo pelno, o iš viso per 2002 metus jo buvo gauta 3,642 mln. litų.

"Ventą" valdo UAB "Libros holdingas", turintis 78,37 proc. įmonės akcijų.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją