Susidarykite sąrašą

Sąrašas padės jums vizualiai pamatyti savo užrašytus tikslus, taigi galėsite nuspręsti, kurių tikslų imsitės pirmiausia. Tikslų susirašymas tam tikra tvarka sutaupys laiko.

Raskite draugą

Tai toks paprastas būdas pradėti braukyti tikslus iš sąrašo. Kai jus kažkas padrąsina, joks tikslas neatrodo neįveikiamas. Geriausiai pasirinkti kažką, kieno siekiai panašūs. Jei jūsų siekis – bėgti maratoną ar atsikratyti penkių kilogramų, raskite kažką, kas nori daryti tą patį – šis žmogus padrąsins jus sunkiomis minutėmis.

Švęskite sėkmę

Jei jums pavyko sėkmingai pasiekti vieną savo tikslų – švęskite! Jei braukiate tikslus iš sąrašo, judate teisinga linkme, taigi palepinkite save.

Nusistatykite realistišką darbotvarkę

Didžiuliai dalykai per naktį nepasiekiami. Susidarykite darbotvarkę, kuri būtų tinkama jūsų tikslui – jei norite svajonių darbo, veikiausiai jo nerasite per savaitę. Kuo didesnis tikslas, tuo daugiau laiko turite jam skirti.

Spręskite problemas

Niekada nepasiduokite po pirmojo bandymo. Pripažinkite tai, kad nesate tobulas ir kad dėl kai kurių siekių reikia pasistengti. Pasimokykite iš klaidų, kad galėtumėte judėti tinkama kryptimi.

Pradėkite nuo mažų dalykų, siekite didelių

Pradėkite nuo mažų tikslų ir naudokite juos kaip pagalbinius įrankius didesniems tikslams pasiekti. Neišmoksite plaukti nerdami į pačią gilumą, taip pat veikiausiai neįgyvendinsite savo siekių, jei pradėsite nuo sunkiausio.

Nusistatykite pasiekiamus tikslus

Nenusiteikite pralaimėjimui. Kai užsibrėžiame nerealius tikslus ir jų negalime pasiekti, manome, kad pralaimėjome. Jei laikome save nevykėliais, negalime toliau stengtis siekti savo tikslų – taigi užuot stengęsi padaryti neįmanoma, siekite to, ką galite užbaigti, net jei tam prireiks daug laiko.

Nepasiduokite

Tai tikriausiai sunkiausias dalykas. Kai viskas einasi ne taip, kaip norėtųsi, taip lengva pasijusti sutriuškintam. Jei manote, kad reikia iš naujo peržiūrėti sąrašą ir jį pergalvoti – padarykite tai.

Mąstykite pozityviai

Jei viskas einasi ne taip greitai, kaip manėte – nebijokite. Viskas pavyks, tik nepasiduokite. Pamėginkite pirmiausia užbaigti paprastesnę užduotį.

Pralaimėjimas tik skatina eiti į priekį

Net jei prireiktų kelių bandymų, kol pasieksite savo tikslą, niekas nėra tobulas. Neleiskite, kad mintys apie pralaimėjimą jus sugniuždytų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją