JAV Finansų ministerija pritarė tokiam kompanijos sprendimui. Ministerija pernai skyrė milijardus dolerių kompanijai ir yra įsigijusi nemažai jos akcijų.

Pernai gruodį E. Whitacre’as buvo paskirtas laikinuoju kompanijos vadovu, nuo šių metų sausio – nuolatiniu vadovu. E. Whitacre’as taip pat yra „General Motors“ valdybos pirmininkas. Anksčiau E. Whitacre’as vadovavo telekomunikacijų bendrovei „AT&T“.

Dabartinio „General Motors“ vadovo atlyginimas bus kur kas didesnis už pirmtako Fritzo Hendersono, kuris pernai dėl ketvirtadaliu sumažintos algos uždirbo 950 tūkst. dolerių. Tai maždaug pusė jo 2008 m. atlyginimo.

„General Motors“ atstovai taip pat pranešė, kad E. Whitacre’o pirmtakui F.Hendersonui, dabar esančiam konsultantu, kas mėnesį bus sumokama po 59 090 dolerių.

Pernai „General Motors“ buvo atsidūrusi ant bankroto ribos ir kreipėsi pagalbos į JAV vyriausybę. Šiuo metu JAV administracijai priklauso 62 proc. kompanijos akcijų.

„General Motors“ iš viso gavo 60 mlrd. dolerių vyriausybės paramos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją