„Taigi čia nieko blogo. Jautėmės labai saugiai, labai „faina“ buvo, nors kiti gal ir sakys, ko jau ten tam senam „pirdžiui“ prireikė“, - juokėsi jis.

Sausio pradžioje išvykęs į Venesuelą J. Smoriginas drauge su žmona Dalia į Lietuvą sugrįžo prieš savaitę. Choreografas pokalbį apie kelionę kelis kartus atidėjo, nes iš pradžių jį išvargino daugiau nei dešimt valandų trukusi kelionė lėktuvu, vėliau jis panoro susitikti su bičiuliais ir kolegomis bei įspūdžius papasakoti jiems.

J. Smorigino kelionė į Venesuelą, kur gyvena jo kolegė Rūta Railaitė ir jos vyras smuikininkas Raimondas Butvila, buvo suplanuota prieš pusantrų metų. Kadangi R. Railaitė dirba privačioje baleto mokykloje, ji pakvietė savo kolegą J. Smoriginą, kad šis mokyklos auklėtinėms pastatytų keletą choreografinių miniatiūrų baleto konkursui, vyksiančiam Niujorke. „Tai aš iš viso net aštuonias miniatiūras „pripleškinau““, - atliktais darbai džiaugėsi choreografas.

Visą mėnesį J. Smoriginas intensyviai dirbo, o savaitgaliais turėjo galimybę važinėtis po šalį, susipažinti su ja bei aplankyti gražiausius Venesuelos kampelius.

„Tarp kitko, buvau gėjų pliaže. Yra toks fantastiškas kampas, kai važiuojant per kalnus yra tokia aukštuma – net 1700 metrų. Buvau ten, nors aukščio bijau košmariškai. Nusileidome iš džiunglių per bananų giraites ir įvažiavome į „playa“ (ispanų k. „paplūdimys“ – red. past.), o ten toje „playa“ – vien gėjai. Buvo labai „faina“ ir saugu. Prisifotografavom ten, buvo labai gerai. Ten buvo tokia graži vieta, kokiose klipus filmuoja“, - juokdamasis pasakojo choreografas ir pridūrė mėgstantis į viską žvelgti linksmai, esą gyvenimas nėra lengvas, o tokios akimirkos tiesiog sukelia šypseną.

Venesueloje J. Smoriginas matė daugybę įvairių socialinių sluoksnių atstovų, kurie, kaip sakė choreografas, gyvena „visiškame dugne“.

„Jie eina, šypsosi, maloniai sveikinasi, bet pats Karakasas yra pavojingas miestas“, - pasakojo jis ir pridūrė, kad kelionės įspūdžiai – vien tik geri. Esą viešėdamas Pietų Amerikos šalyje choreografas pagalvojo ir apie emigravimą.

„Buvau ir Margaritos saloje, gyvenau tame pačiame name, kur ir A. Valinskas turi apartamentus“, - prasitarė J. Smoriginas.

Choreografui patiko šalies klimatas, esą Venesueloje ir žiemą, ir vasarą temperatūra siekia 30 laipsnių karščio. „Tik vanduo ten „žiaurus“, labai jau sūrus, išgraužia labai“, - kalbėjo choreografas.

„Tai yra graži šalis, prie žmogaus atskrenda net metro dydžio papūgos. Prieš savo nosį mačiau kolibrį, kuris buvo prieš mano nosį atskridęs apie penkias sekundes. Venesuela – kaip sapnas“, - pokalbį apie kelionę baigė J. Smoriginas.

J. Smorigino kelionės akimirkos – DELFI nuotraukų galerijoje:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją