8 porcijoms reikės:

½ arbat. šaukštelio alyvuogių aliejaus,
2 stiklinių smulkintų svogūnų,
1 arbat. šaukštelio džiovintų bazilikų (padažui),
1 arbat. šaukštelio raudonėlio,
3 skiltelių susmulkintų česnakų,
2 indelių pomidorų padažo (280 ml),
¼ arbat. šaukštelio druskos,
¼ arbat. šaukštelio pipirų (padažui),
1 vidutinio dydžio baklažano, supjaustyto 1cm storio griežinėliais,
6 didelių pomidorų, perpjautų pusiau (be odelės ir sėklų),
1 pundelio šviežių špinatų,
1 stiklinės neriebaus Ricotta sūrio,
2 valg. šaukštų smulkinto Parmezano sūrio,
¼ arbat. šaukštelio pipirų (įdarui),
¼ arbat. šaukštelio smulkintų šviežių bazilikų (įdarui),
250 g lazanijos lakštų,
4 riekelių neriebaus mozzarellos sūrio,
2 valg. šaukštų Parmezano sūrio (apibarstymui),
2 valg. šaukštų smulkintų šviežių bazilikų (apibarstymui).

Gaminimas:

1. Gilioje keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Suberkite smulkintus svogūnus, bazilikus, raudonėlius ir pakepinkite apie 5 min., kol suminkštės. Suberkite česnakus ir pakepinkite dar 1 min. Supilkite pomidorų padažą, druską, pipirus ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo ugnies, uždenkite keptuvę ir palikite padažą ne ilgiau, kaip 15 min.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 220 C laipsnių. Sudėkite baklažanų riekeles ir pomidorų puseles į kepimo skardą ant patepto riebalais kepimo popieriaus. Daržoves apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Kepkite apie 20 min. iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Daržoves išimkite. Karštį orkaitėje sumažinkite iki 190 C.

3. Špinatus pagarinkite arba trumpai apvirkite ir palaukite, kol nusivarvės.

4. Įdarui dubenyje sumaišykite Ricotta ir Parmezano sūrį, bazilikus.

5. Į gilų kepimo indą įpilkite pakankamai padažo, kad kepimo indas pasidengtų plonu sluoksniu. Sudėkite lazanjos lakštus, jeigu reikia, sulaužykite juos, kad makaronų sluoksnis padengtų padažo sluoksnį, ir tuomet vėl užpilkite padažo. Dabar dėkite mozzarellos gabalėlius ir apibarstykite garintais, susmulkintais špinatais.

Vėl uždenkite lazanijos lakštais, pilkite padažo ir sudėkite ricotta užpilą. Vėl dėkite sluoksnį lazanijos lakštų ir užpilkite padažu. Sudėkite pomidorų puseles. Užklokite lazanijos lakštais ir užpilkite padažu.

6. Kepkite iš anksto įkaitintoje orkaitėje. Patiekalas keps apie 40 min. Kai padažas pradeda burbuliuoti iš kraštų, patiekalas iškepęs. Iškepusią lazaniją pjaustykite praėjus ne mažiau kaip 10 min. po išėmimo iš orkaitės. Sumaišykite Parmezano sūrį ir smulkintus bazilikus ir pabarstykite lazanijos viršų.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją