Panevėžio apskrities viršininko įsakymu likviduojamas Panevėžio apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centras, daug metų mokęs žmones sveiko gyvenimo būdo, ligų prevencijos, turėjęs licenciją užsiimti užsiimti privalomuoju sveikatos mokymu.

Šio centro vyriausioji gydytoja Irena Prancane ir dar keturi jos kolegos – specialistai, turintys aukštąjį ir aukštesnįjį išsilavinimą – bus atleisti iš darbo.

Apskritims pavaldūs visuomenės sveikatos ugdymo centrai, vyriausybės sprendimu, likviduojami visuose didžiuosiuose miestuose. Teigiama, kad jų veikla dubliuojasi su neseniai visose savivaldybėse įsteigtais visuomenės sveikatos biurais.

Panevėžio apskrities viršininkas Viktoras Trofimovas sakė siūlęs Panevėžio apskrities visuomenės sveikatos ugdymo centrą, kai bus panaikinta apskritis, perduoti Panevėžio savivaldybei, kuri jį galėtų sujungti su miesto Visuomenės sveikatos biuru. Tačiau tokiam pasiūlymui nepritarė Sveikatos apsaugos ministerija ir Vyriausybė.

„Gaila, kad kvalifikuoti, didelę darbo patirtį turintys medikai neteks darbo“, – apgailestavo viršininkas.

Planuojama, kad centras bus uždarytas nuo gegužės 1 dienos. V.Trofimovas neįvardijo sumos, kurios prireiks darbuotojų išeitinėms kompensacijoms išmokėti, tačiau patikino, kad lėšų tam bus.
Centro vadovė I.Prancane sakė, kad įstaigos uždarymas jai ir kolegoms nebuvo staigmena. Apie tokius valdžios planus medikai jau buvo įspėti anksčiau.

Atleidžiami visuomenės sveikatos specialistai dairosi kito darbo ir nerimauja, kad gali papildyti bedarbių gretas.

„Sunkmečiu mūsų profesijos atstovams nėra lengva susirasti darbą“, – sakė centre dvidešimt metų išdirbusi I.Prancane.