6 asmenims

1 kg veršienos be kaulo,
įvairių žalumynų (krapų, estragono, petražolių, salierų...),
2-3 galvutės smulkiai supjaustyto svogūno,
50 g šildyto sviesto,
150 ml sauso baltojo vyno,
200 ml mėsos sultinio,
1 citrinos sultys,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų.

1. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite veršieną, kad susidarytų rusva plutelė.

2. Į puodą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pirmiausia į puodą sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, ant jų uždėkite mėsą ir gausiai apibarstykite ją 2/3 smulkintų žalumynų. Pasūdykite, papipirinkite, užpilkite sultiniu ir baltuoju vynu.

3. Troškinkite maždaug 30 min. ant mažos ugnies. Paskui mėsą apverskite ant kitos pusės ir troškinkite dar 30 min., kol visiškai suminkštės. Jeigu reikia, įpilkite dar truputį vandens.

4. Į ištroškintą mėsą sudėkite likusius žalumynus ir supilkite citrinos sultis. Prieš patiekiant pašildykite. Garnyrui paruoškite itališkų spagetti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją