PAVASARINĖS SALOTOS

4 asmenims

1 saliero stiebas,
1 gūžė raudonųjų salotų ,
4 salotinė cikorija,
4 nedideli artišokai,
1 raudonoji saldžioji paprika,
4 putpelės kiaušiniai,
2 riekelės tuno,
4 žaliųjų svogūnų laiškai,
2 šaukštai citrinų sulčių ,
2 šaukštai vyno acto,
druskos, pipirų.

Papriką pakepkite orkaitėje, kol odelė taps rusva, atvėsinkite, nulupkite luobelę, išimkite sėklas ir supjaustykite juostelėmis. Supjaustykite saliero stiebą ir sudėkite į dubenį kartu su į 4 dalis supjaustytomis salotinėmis cikorijomis ir raudonosiomis salotomis, užpilkite šaltu vandeniu. Artišokų šerdis perpjaukite per pusę ir užpilkite citrinų sultimis, per pusę praskiestomis vandeniu.

5 minutes pavirkite putpelių kiaušinius ir atšaldykite po šalto vandens srove. Salotų lapus nusausinkite ir išdėliokite į 4 lėkštes. Į kiekvieną įdėkite po gabalėlį tuno, bulgariško pipiro, smulkintų svogūnų laiškų, artišokų ir putpelių kiaušinių. Sumaišykite alyvuogių aliejų su actu, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir gautu padažu apšlakstykite salotas. Patiekite iš karto.

KRABŲ SALOTOS

6 asmenims

200 g skaldytų kvietinių kruopų,
1 pundelis petražolių,
1 pundelis mėtų,
1 pundelis koriandro,
150 ml citrinos sulčių,
30 ml alyvuogių aliejaus,
3 raudoni svogūnai,
300 g krabų lazdelių,
druskos, pipirų.

Kvietines kruopas nuplaukite, užpilkite šaltu vandeniu ir palikite 4 valandoms išbrinkti, po to 20 minučių pavirkite ir atvėsinkite.

Žalias prieskonines daržoves nuplaukite ir susmulkinkite. Įberkite 1 šaukštelį smulkios druskos, ¼ šaukštelio pipirų, supilkite citrinos sultis ir alyvuogių aliejų.

Atšalusias kruopas sumaišykite su paruoštu mišiniu, pabarstykite smulkiai pjaustytu raudonu svogūnu ir krabų lazdelėmis. Patiekite iš karto.

SALOTOS SU TUNU

6 asmenims

1 kg konservuotų turkiškų žirnių,
300 g tuno alyvų aliejuje,
50 g salotų ,
1 raudonųjų salotų gūžė,
6 žaliųjų svogūnų laiškai su galvutėmis,
3 šaukštai citrinų sulčių,
3 šaukštai vyno acto,
30 ml alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Žirnius nuplaukite, nusunkite. Jeigu neturite konservuotų, džiovintus geriausiai iš vakaro pamerkti ir paskui išvirti. Svogūnus nulupkite, galvutes perpjaukite į 4 dalis, o laiškus susmulkinkite. Pusę aliejaus supilkite į keptuvę. Supilkite actą, suberkite svogūnus, žirnius, pasūdykite ir pagardinkite pipirais ir 2 minutes paskrudinkite ant mažos ugnies. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Supilkite citrinos sultis į likusį aliejų. Palikite marinuotis 1 valandai kambario temperatūroje. Sumaišykite ir pagal skonį įpilkite alyvuogių aliejaus ir smulkintų raudonųjų pipirų. Prieš patiekdami ant stalo papuoškite plonomis salotų juostelėmis ir tuno gabalėliais.

LĘŠIŲ SALOTOS

6 asmenims

500 g virtų lęšių,
12 plonų riekelių rūkytos šoninės,
1 jauno saliero stiebas,
50 g špinatų,
2 svogūnai,
2 svogūnų laiškai,
3 šaukštai vyno acto,
30 ml alyvuogių aliejaus,
druskos, pipirų.

Svogūnus susmulkinkite, laiškus nuplaukite ir smulkiai supjaustykite. Po to supjaustykite salierą su visais lapais. Špinatų ūglius nuplaukite ir nusausinkite. Šoninę pakepinkite su 1 šaukštu alyvuogių aliejaus ir sudėkite ant lėkštės.

Į keptuvę sudėkite svogūnus, supilkite actą ir likusį alyvuogių aliejų. Sumaišykite. Sudėkite lęšius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir palaikykite ant ugnies nuolat maišant apie 30 sekundžių. Visą turinį išdėkite ant lėkštės, papuoškite šoninės riekelėmis, saliero gabalėliais, svogūnų laiškais ir špinatais. Salotas patiekite šiltas.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją