200 g miltų;
175 g sviesto;
100 g grietinės;
100 g cukraus;
750 g obuolių;
40 g razinų;
1 arbat. šaukšt. cinamono;
žiupsnelis druskos.

1. Ant lentos suberiami miltai, druska, 75 g cukraus, sukrečiama grietinė ir smulkiai supjaustyti riebalai. Viskas sukapojama dideliu peiliu, paskui rankomis greitai suminkoma kieta tešla. Suvyniota į plėvelę ji maždaug l valandą laikoma šaldytuve.

2. Orkaitė įkaitinama iki 200°. Kepimo skarda ištepama riebalais. Tešla iškočiojama, paklojama ant skardos dugno ir subadoma šakute. Uždedami skardos kraštai, ant jų aukštyn užtempiami tešlos kraštai.

3. Plokštainis kokias 15 minučių kepamas karštoje orkaitėje ant vidurinio įtvaro.

4. Tuo tarpu obuoliai nulupami, perpjaunami į 4 dalis, išimami sėklalizdžiai. Paskui ketvirčiukai supjaustomi plonomis skiltelėmis. Jos tankiai sukiojamos ant plokštainio.

5. Likęs sviestas ištirpdomas, juo aptepami obuoliai, apibarstomi razinomis, likusiu cukrumi ir cinamonais.

6. Obuolių pyragas 25-30 minučių kepamas 175° karštumo orkaitėje ant vidurinio įtvaro.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją