Tradicinė lazanija gaminama sluoksniai klojant specialius makaronus ir atskiriant juos sūrio, padažo ir prieskonių sluoksniu. Kai kurie virėjai tarp makaronų sluoksnių deda ir mėsos ar daržovių, kad 3-5 sluoksnių lazanija būtų soti ir maistinga.

Naujasis variantas, vis populiarėjantis daugelyje restoranų, yra suktinukai: vietoj to, kad makaronai ir visi priedai būtų dedami sluoksniais, sūrio mišinys yra užbarstomas ant viršutinio makarono trečdalio, kuris tuomet yra suvyniojamas. Padengtas sūriu ir padažu šis naujasis variantas išsaugo senąjį skonį, tačiau įgauna naują formą.

Šiame recepte derinama krabų mėsos imitacija, neriebus, nebrangus vėžiagyvių pakaitalas, kurį galite rasti daugelyje maisto parduotuvių. Patikėkite – jūros gėrybių, pikantiško pomidorų padažo ir tirpaus sūrio derinys yra nuostabiai skanus ir tuo pat metu jo sudėtyje yra žymiai daugiau baltymų. O skonis tikrai itališkas!

Greitai pagaminami jūros gėrybių Lazanija suktinukai

8 sausi lazanija makaronai,
450 g krabų lazdelių ,
1 stiklinė neriebaus ricotta sūrio,
3 dideli kiaušinių baltymai,
1 arbatinis šaukštelis džiovintų petražolių,
¼ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,
¼ arbatinio šaukštelio česnakų miltelių,
¼ šaukštelis raudonėlio,
425 g neriebaus itališko pomidorų padažo,
¼ stiklinės tarkuoto parmezano sūrio.

Išvirkite makaronus kaip nurodyta ant pakelio. Nuplaukite po šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Dideliame dubenyje šakute gerai išmaišykite likusias septynias sudedamąsias dalis. Užtepkite šiek tiek mažiau nei po trečdalį puodelio ant kiekvieno makarono viršutinio trečdalio. Tvirtai susukite ir sudėkite į keptuvę. Ant suktinukų užtepkite pomidorų padažą. Uždenkite ir kepkite 30 minučių. Ištraukite iš orkaitės ir apibarstykite tarkuotu sūriu.

Skanaus!

Aštuonios porcijos.

Vienoje porcijoje: 243 kalorijos, 21 g baltymų, 33 g angliavandenių, 3g riebalų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją