4 porcijoms reikės:

2 nedidelių melionų,
1 arbat šaukšt. kiniškų prieskonių,
2 valg. šaukšt. sezamo sėklų,
4 vištienos krūtinėlių,
150 ml sauso chereso,
4 valg. šaukšt. aliejaus,
po 3 valg. šaukšt. krakmolo ir kiniško sojos padažo,
4 žalių svogūnų laiškų,
4 lapinio saliero stiebų,
1 poro,
3 skiltelių česnako,
žiupsnelio juodųjų ir čili pipirų,
1 valg. šaukšt. cukraus,
1 gabalėlio šviežios imbiero šaknies.

1. Melionus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir pašalinkite sėklas. Dėkite į grilį ir kepkite maždaug 20 min. Galiausiai pjūvio vietas (kraštus) pabarstykite kiniškais prieskoniais ir sezamo sėklomis.

2. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais. Sumaišykite po 2 šaukštus chereso, sojos padažo ir krakmolo, išmaišykite ir užpilkite šiuo marinatu mėsą, uždenkite ir palikite 3 min.

3. Porą ir saliero stiebą supjaustykite smulkiais gabalėliais. Česnaką ir imbierą nuvalykite ir susmulkinkite.

4. Aliejų įkaitinkite gilioje keptuvėje. Apkepinkite jame vištieną, pagardinkite ją juodaisiais ir čili pipirais, išimkite iš keptuvės.

5. Į tą pačią keptuvę sudėkite daržoves, imbierą ir česnaką ir pakepinkite pastoviai maišydami 3 min. Sudėkite vištieną. Likusį cheresą sumaišykite su sojos padažu, krakmolu ir cukrumi, supilkite viską į keptuvę, pakaitinkite iki virimo ir suberkite likusius prieskonius.

6. Gauta daržovių ir mėsos mase įdarykite dar šiltus melionus. Atskirai patiekite ryžius.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją