Tešlai reikės:

2 stiklinės miltų,
120 g sviesto,
2 valg. šaukšt. vandens,
žiupsnelio druskos.

Įdarui:

1 svogūno galvos,
150 g Žementalio sūrio,
2 valg. šaukšt. aliejaus,
¼ arbat. šaukšt. raudonųjų maltų pipirų,
2 kiaušinių,
125 ml grietinėlės (22-30% riebumo),
125 ml pieno,
1 valg. šaukšt. miltų,
žiupsnelio druskos.

Papuošimui:

Smulkintų graikinių riešutų.

Gaminame tešlą:

Miltus ir druską suberiame į didelį dubenį, sudedame atšaldytą sviestą ir kapojame dideliu peiliu iki mažų trupinių. Minkome, kad tešla “susirištų”, įpilame kelis šaukštus vandens. Tešlą suminkome į rutulį, suvyniojame į polietileninę plėvelę ir padedame valandai šaltai.

Po valandos tešlą išimame ir iškočiojame. Išklojame tešla kepimo formą, ant viršaus patiesiame kepimo popierių ir užpilame slėgais – žirniais arba pupelėmis (jie reikalingi tam, kad kepdama tešla neprarastų formos ir neišsipūslėtų). Dedame į 190С įkaitintą orkaitę ir kepame maždaug 10 min. Išimame iš orkaitės, kad truputį pravėstų, nuimame slėgus.

Gaminame įdarą:

Svogūną nulupame, supjaustome smulkiais kubeliais ir pakepiname aliejuje, paskui pabarstome raudonąja paprika.

Žementalio sūrį sutarkuojame burokine trintuve.

Orkaitę įkaitiname iki 175°. Pusę sūrio užbarstome ant apkepto tešlos pagrindo, paskui suberiame pakepintą svogūną ir užberiame likusį sūrį. Kiaušinius išplakame, gerai išmaišome su pienu ir miltais bei grietinėle. Pagardiname druska ir supilame ant pyrago įdaro.

Kepame pyragą orkaitėje: 10 min. 175° temperatūroje, paskui padidiname iki 220° ir kepame dar 15-20 min. Iškepusį pyragą išimame iš orkaitės ir papuošiame smulkintais graikiniais riešutais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją