Didelė laimė, kad mums pavyko išvengti skaudžių įvykių", - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisaras Erikas Kaliačius.

Jaunuoliai suniokojo keletą kelio ženklų, šviesoforų, šviestuvų, išdaužė autobusų bei troleibusų stotelių stiklus, spardė šiukšlių dėžes, apgadino automobilius - vieną jų net apvertė. Policija iš viso užregistravo 21 incidentą.

Chuliganas užsilipo ant Gedimino prospekto ir T.Vrublevskio gatvės sankryžoje esančio šviesoforo ir jį nulaužė. Pažeidėją pareigūnai sulaikė.

Ukmergės gatvėje jaunuolis sulaužė kelio eismo ženklą. Jis taip pat buvo sulaikytas.

Didžiojoje gatvėje, prie "Naručio" viešbučio du vaikinai daužė šviestuvus. Policija įtariamuosius sulaikė ir pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Už įvairius pažeidimus buvo sulaikyti ir į komisariatus atvežti 32 pažeidėjai, iš jų 3 nepilnamečiai. Iš viso pažeidėjų nustatyta apie 50, tačiau ne visi jie buvo nuvežti į policijos įstaigas.

Sirgaliai siautėjo ne tik sostinės centre, bet ir miegamuosiuose rajonuose, pranešė Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyris.

Pareigūnai užregistravo ir autoįvykių bei vieną įskaitinę avariją - joje nukentėjo žmogus.

Senamiestyje Didžiosios ir Vokiečių gatvių sankryžoje pėsčiųjų perėjoje automobilis "Honda" partrenkė pėstįjį.

Vairuotojas bandė pabėgti iš įvykio vietos, tačiau vėliau mieste buvo sulaikytas. Nukentėjusiam medikai suteikė pagalbą, sužalojimai nėra pavojingi gyvybei.

"Nenorėčiau pavadinti, kad mieste vyko riaušės. Tačiau šiokių tokių nesusipratimų buvo, pažeidimų buvo išities nemažai", - sakė Vilniaus miesto vyriausiasis policijos komisaras E.Kaliačius. Jo teigimu, neblaivūs jaunuoliai bandė išprovokuoti riaušes, tačiau operatyvių policijos veiksmų, to padaryti jiems nepavyko.

Policija teigia, kad operatyvaus darbo dėka pavyko išvengti rimtesnių incidentų bei žmonių sužalojimų.

Sekmadienį Europos krepšinio čempionato finalo varžybose Lietuva įveikė Ispaniją. Praėjus 64- eriems metams, Lietuvos rinktinė vėl užkopė ant senojo žemyno čempionų pakylos.

Kaip ir buvo tikėtasi, Vilniaus gatves užplūdo sirgalių minios.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato vyriausiojo komisaro E.Kaliačiaus teigimu, tokiam žmonių šėlsmui policija ruošėsi iš anksto, nes buvo tikėtasi, kad Lietuvos krepšininkai laimės.

Gedimino prospekte, Katedros aikštėje, Pilies ir Didžiojoje gatvėse pergalę šventė apie 70 - 100 tūkst. krepšinio gerbėjų.

Senamiestyje buvo apribotas transporto eismas. Viešajai tvarkai užtikrinti buvo skirta papildomai apie 150 pareigūnų. Iš viso mieste budėjo apie 300 pareigūnų. Vyriausiasis komisaras E.Kaliačius teigė, kad didelės policijos pajėgos padėjo suvaldyti minią.

"Buvom pasiruošę įvesti ir mobilizacinį planą, jeigu situacija būtų tapusi nekontroliuojama. Gerai, kad to neprireikė", - teigė E.Kaliačius.

Sostinėje įrengtų stebėjimo vaizdo kamerų dėka galima buvo koordinuoti policijos veiksmus, įvertinant greitai besikeičiančią situaciją, pasiunčiant papildomas pajėgas į "karštesnius taškus".

Policija teigia, kad buvo nuolaidi ir tolerantiška, kadangi sirgaliai buvo geros nuotaikos, nusiteikę ne agresyviai, reagavo į pareigūnų pastabas.

Trispalvėmis nešini krepšinio aistruoliai rinkosi Rotušės ir Katedros aikštėse, Gedimino prospektą Vilniaus meras paskelbė "Krepšinio alėja".

Pagrindinėmis gatvėmis driekėsi automobilių kolonos, vairuotojai garso signalais sveikino visus praeinančius.

Kaip BNS sakė sostinės 2-ojo policijos komisariato vadovas Petras Burdelis, pirmadienį maždaug 1 val. nakties Pamėnkalnio gatvėje užregistruotas krepšinio sirgalių chuliganiškas išpuolis.

Pasak komisaro, vienas neblaivus vilnietis užšoko ant Vadovybės apsaugos departamentui priklausančio automobilio "Mazda 626" variklio dangčio ir ėmė ant jo šokinėti. Atvykus policijos pareigūnams, minėtasis vaikinas ir trys jo draugai keikėsi necenzūriniais žodžiais.

P.Burdelio teigimu, chuliganams surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, mašiną aplamdžiusiam krepšinio aistruoliui gresia baudžiamoji atsakomybė.

Pasak komisaro E.Kaliačiaus, labai neramu buvo ir Saulėtekio alėjoje, kur yra įsikūrę kelių aukštųjų mokyklų bendrabučiai.

Maždaug 300 jaunuolių surengė eitynes nuo bendrabučių iki Gedimino prospekto, kur įsiliejo į bendrą aistruolių srautą.

"Vėliau Saulėtekio alėjoje grupelės neblaivių jaunuolių bandė išprovokuoti chuliganiškus veiksmus ir apgadinti transporto priemones", - sakė sostinės policijos vadovas.

Sekmadienį vakare Stokholme Lietuvos nacionalinė rinktinė finale nugalėjo Ispanijos rinktinę ir iškovojo Europos čempionato auksą. Pastarąjį kartą Lietuvos komanda krepšinio Europos čempione buvo 1939 metais. 1995-siais Lietuvos krepšinio rinktinė pelnė Europos vicečempionų titulą.

Iš Švedijos grįžtančių krepšininkų sutiktuvės vyks Kaune, Nemuno ir Neries Santakoje 15 valandą. 14 valandą ten vyks šventinis koncertas.

Krepšininkų delegacija į Santaką važiuos iš Karmėlavos Savanorių prospektu, Šv. Gertrūdos gatve, pro Kauno pilį.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją