Reikės:
225 g makaronų (ragelių),
3 šaukštų sviesto,
3 šaukštų miltų,
1 šaukšto garstyčių miltelių,
3 stiklinių pieno,
½ stiklinės smulkiai pjaustyto svogūno,
1 lauro lapo,
½ šaukštelio paprikos,
1 didelio kiaušinio,
350 g tarkuoto čederio sūrio,
1 šaukštelio druskos, šviežiai maltų pipirų.
Apkepo viršui: 3 šaukštų sviesto, 1 stiklinės džiūvėsėlių.
Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, kad būtų dar kietoki.
Kol verda makaronai, kitame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir garstyčių miltelius. Maišydami kaitinkite apie 5 min. Supilkite pieną, suberkite svogūnus ir papriką, įmeskite lauro lapą. Pakaitinkite 10 min, išimkite lauro lapą.
Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite kiaušinį ir ¾ sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautą masę sumaišykite su makaronais ir supilkite į kepimo indą. Pabarstykite likusiu sūriu.
Apkepo viršui: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite džiūvėsėlius ir juos sukrėskite ant apkepo. Kepkite orkaitėje 30 min. Leiskite 5 min atvėsti.
Skanaus!