Reikės:

225 g makaronų (ragelių),
3 šaukštų sviesto,
3 šaukštų miltų,
1 šaukšto garstyčių miltelių,
3 stiklinių pieno,
½ stiklinės smulkiai pjaustyto svogūno,
1 lauro lapo,
½ šaukštelio paprikos,
1 didelio kiaušinio,
350 g tarkuoto čederio sūrio,
1 šaukštelio druskos, šviežiai maltų pipirų.

Apkepo viršui: 3 šaukštų sviesto, 1 stiklinės džiūvėsėlių.

Įkaitinkite orkaitę iki 175 C. Išvirkite makaronus pasūdytame vandenyje, kad būtų dar kietoki.

Kol verda makaronai, kitame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir garstyčių miltelius. Maišydami kaitinkite apie 5 min. Supilkite pieną, suberkite svogūnus ir papriką, įmeskite lauro lapą. Pakaitinkite 10 min, išimkite lauro lapą.

Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite kiaušinį ir ¾ sūrio. Pagardinkite druska ir pipirais. Gautą masę sumaišykite su makaronais ir supilkite į kepimo indą. Pabarstykite likusiu sūriu.

Apkepo viršui: keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite džiūvėsėlius ir juos sukrėskite ant apkepo. Kepkite orkaitėje 30 min. Leiskite 5 min atvėsti.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją