Tyrimui vadovavo Judith Eberhardt iš socialinių tyrimų instituto. Buvo apklausti 140 vyrų ir 240 moterų.

Paaiškėjo, kad vyrai į tabletes žiūri palankiai. Tuo tarpu moterys baiminosi, kad vyrai gali pamiršti reguliariai jas išgerti ir tai gali baigtis neplanuotu nėštumu.

“JAV ir Australijoje buvo atlikti išsamūs tyrimai, bet niekas nesidomėjo šiaurės rytų Anglijos gyventojų nuomone, - "Science Daily" sakė J. Eberhardt. - Mūsų regiono viešojo gyvenimo sferoje dominuoja vyrai.

Čia gyvenantys vyrai retai lankosi pas gydytojus. Norėjome išsiaiškinti, ar toks jų požiūris į sveikatą turės įtakos jų nuomonei apie šį kontracepcijos būdą.

Priėjome tris išvadas: pirmojo - tiek vyrai, tiek moterys teigiamai vertino tabletes vyrams ir manė, kad tai gera idėja.

Antroji - moterys reagavo pozityviau, tačiau abejojo, ar vyrai nepamirš kasdien išgerti po tabletę. Tai reiškia, kad vaistų kompanijos turėtų apsvarstyti kitus variantus - injekcijas kartą per mėnesį ar implantus, saugančius nuo nėštumo trejus metus.

Trečioji išvada - apie tabletes teigiamiau atsiliepė vyrai, palaikantys ilgalaikius seksualinius santykius su viena moterimi. Nuolatinės partnerės neturinčių vyrų nuomonė buvo skeptiškesnė.”

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją