Reikės:

1 vištos, supjaustytos į 8 gabalus,
3 smulkiai supjaustytų saliero stiebų,
1 didelio susmulkinto svogūno,
2 lauro lapų,
1 šaukštelio prieskonių vištienai, 1 skardinė kreminės vištienos ar salierų sriubos.

Virtinukų tešlai:

2 stiklinių miltų,
1 šaukštelis druskos,
¾ stiklinės šalto vandens.

Gaminimas

Į didelį puodą sudėkite vištieną, salierus, svogūnus, lauro lapus, prieskonius. Užpilkite vandeniu ir virkite ant vidutinės ugnies apie 40 min, kol vištiena suminkštės. Išimkite ją iš puodo, atvėsinkite, nuimkite odelę, atskirkite nuo kaulų ir supjaustykite daugmaž vienodais gabalėliais. Sudėkite atgal į puodą ir kaitinkite ant labai mažos ugnies.

Virtinukų tešlai sumaišykite miltus su druska. Lėtai pilkite šalta vandenį ir maišykite pirštais. Išminkykite tešlą, suformuokite rutulį.

Pabarstykite lentelę ar stalą miltais, iškočiokite tešlą iki 3 mm storio, palikite pastovėti kelias minutes.

Į puodą su vištiena supilkite sriubą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
Tešlą supjaustykite 2.5 cm dydžio gabalėliais, juos perpjaukite įstrižai ir sumeskite į puodą su vištiena ir sriuba. Nemaišykite, tik pasukiokite puodą ratu, kad virtinukai tolygiai pasiskirstytų. Virkite apie 4 min. Patiekite pašildytuose dubenėliuose.

Jei trūksta tirštumo, sumaišykite 2 šaukštus kukurūzų krakmolo su ¼ stiklinės vandens ir supilkite prieš sudėdami virtinukus. 

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją