Tačiau kvepalų kūrėjai nesnaudžia vietoje ir nuolat kuria vis naujus kvapus bei išleidžia juos į prekybą. Klasika tapę kvepalai išleidžiami dar ir dar, kiti gi po kelerių metų dingsta iš parduotuvių lentynų.

Ką daryti tuo atveju, kai jūsų pamėgti kvepalai jau nebegaminami, o norisi kvepėti taip, kaip esi įpratęs per ilgą laiką? Tuomet prasideda ilgos paieškos kosmetikos priekių parduotuvės ir bandymai užtikti bent panašaus aromato kvepalus. Kartais panašų kvapą galima atrasti, tačiau pasinaudojus jais keletą kartų tenka nusivilti – tai ne tai, ko tikėjaisi. Bet neverta nuleisti rankų, nes ilgos paieškos gali būti sėkmingos. Tačiau reikia žinoti keletą svarbių dalykų.

Visų pirma reikia nustatyti kvepalų šeimą – kokiam aromatui priklauso jūsų pamėgti kvepalai: gėlių, rytietiškas, vaisinis ar kitas. Paprastai dauguma žmonių išskiria tam tikrus kvapų akordus, o ne atskirus kvepalų komponentus. Galbūt jums patiko vanilės-muskuso ar stiprus rytietiškas kvapas.

Jeigu turite savo pamėgtus kvepalus, visuomet pasidomėkite, kokie ingredientai į jį patenka, tuomet lengviau jų ieškoti pagal kitų kvepalų aprašymus.

Užsiregistruokite į kokį nors interneto forumą, padiskutuokite su kitais šiuo klausimu. Galbūt kas nors taip pat susidūrė su panašia problema ir jau yra arti atsakymų, koks kitas kvapas galėtų būti panašus į pamėgtąjį.

Ir, žinoma, pagrindinis kelias – nuolat uostyti kitus kvepalus, parsinešti į namus prikvėpintus popierėlius. Parduotuvėje bandyti patartina ne daugiau nei 2-3 kvapus vienu kartu.

Palengvinti paieškas galima ir žinant kvepalų kūrėjo pavardę, nes kiti jo sukurti kvapai gali būti panašūs.

Dar vienas puikus būnas ieškoti savo pamėgtų kvepalų – naršymas po interneto parduotuves, aukcionus. Juk kiti gali būti įsigiję tokių kvepalų anksčiau, tačiau dėl kokių nors priežasčių, taip ir neišnaudoję, juos parduoda. O gal kuri parduotuvė jų dar tiesiog neišpardavė?