Rungtynės prasidėjo labai atkakliai. Per pirmajį ketvirtį nei vienai komandai nepavyko įgyti apčiuopiamos persvaros. Antrajame kėlinuke prancūzams pavyko atsiplėšti 8 taškais, bet rusai baigiantis ketvirčiui deficitą sumažino iki 3 taškų. Trečiajame kėlinuke Prancūzijos ekipa po truputį ėmė didinti persvarą, ir ji išaugo iki 10-ies taškų. Paskutiniajame ketvirtyje prancūzai savo pranašumą padidino iki 15 taškų. Tuomet, likus kelioms minutėms iki rungtynių pabaigos, rusai susiėmė, ir pakilo lemiamą šturmą. Jiems pavyko laimėti atkarpą 11:0 ir sušvelninti skirtumą iki 4 taškų, bet tai buvo viskas, ką rusai sugebėjo šiose rungtynėse.

Prancūzijos rinktinės gretose rezultatyviausias buvo Tony Parkeris įmetęs 18 taškų, Borisas Diawas pridėjo 14 taškų, ir 6 atkovotus kamuolius, Laurentas Foirestas 12 taškų ir 9 sugriebti kamuoliai, Jerome Moiso 12 taškų ir 11 atkovotų kamuolių.

Rusijos rinktinėje eilinį kartą pasižymėjo Andrėjus Kirilenko, pelnęs 22 taškus, Viktoras Khriapa įmetė 13 taškų, ir po "lentom" nusiėmė 8 kamuolius, Vassilijus Karassevas ir Sergėjus Monia atitinkamai pelnė 13 ir 12 taškų.

Mintys iš spaudos konferencijos

Spaudos konferencijoje Alainas Weiszas sakė, kad pagrindinė jo ekipos užduotis buvo suvaržyti A.Kirilenko ir tai jiems puikiai pavyko. "Florentas Pietrusas ir Borisas Diawas žaidė labai gerai, o Jerome'as Moiso jiems talkino puikiai. Rungtynių pabaigoje mes buvome išsigandę, nes negalėjome perduoti kamuolio Moustaphai Sonko ir Tony Parkeriui. Rusai labai gerai spaudė varžovus.", - gyrė varžovus prancūzų strategas. Taip pat jis pridūrė, kad šaliai tai didelė pergalė, bei išsidavė, kad Atėnuose jie bandys pakartoti Sidnėjaus rezultatą. Paklaustas kodėl Tariqas Abdul-Wahadas žaidė labai trumpai, treneris teigė jog krepšininkas yra susižeidęs.

Rusijos rinktinės treneris Sergėjus Elevichas sakė, kad į Švediją Rusijos rinktinė atvyko kovoti dėl medalių, todėl visi yra labai nusiminę. "Bet šiandien (09.10 aut.past.) mes sutikome geresnę komandą. Prancūzai žaidė aukštesnio lygio krepšinį nei mes, nesuspėjome paskui juos." , - sakė Rusijos rinktinės treneris.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją