Treneris atsistatydinimo pareiškimą šalies krepšinio federacijai įteiks artimiausiu metu. Pagrindiniai kandidatai į Aydino Orso vietą yra Erginas Atamanas (Saportos taurės laimėtojas, bei Eurolygos trečiosios vietos laimėtojas) ir Muratas Didinas, iki šiol buvęs Italijos "Vip Rimini" ekipos vyriausiuoju treneriu.

Priminsime, kad vakar (09.08) Turkijos reprezentacinė komanda pralaimėjo aštuntfinalio rungtynes Serbijos ir Juodkalnijos ekipai. Turkai pirmavę didžiąją rungtynių dalį, trečiojo ketvirčio antrojoje pusėje prarado iniciatyvą ir turėjo pripažinti serbų pranašumą rezultatu 76:80.

Po grupės varžybų Turkijos ekipa įveikusi Ukrainą ir Kroatiją, bet nusileidusi Graikijai, buvo antroje vietoje. Aštuntfinalio susitikimas su Serbija ir Juodkalnija, kuri C grupėje užėmė trečiąją vietą, turkams buvo lemtingas. Pralaimėję rungtynes jie nebeteko teisės toliau žaisti čempionate ir išskrido namo.

Turkijos krepšinio sirgaliams nepatekimas tarp aštuonių stipriausių senojo žemyno komandų - didelė nesėkmė. Prieš išvykdami į Švediją turkų aistruoliai tikėjosi matyti nacionalinę rinktinę Atėnų olimpiadoje.

Šaltinis
Portalo Eurobasket.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško portalo sutikimo draudžiama.
Eurobasket.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją