"Mes esame pasišovę 2007 metais organizuoti Europos krepšinio čempionatą, todėl ir reikalingas šalies pristatymas. Dabar Stokholme kaip tik yra susirinkę visi krepšinio federacijų vadovai, todėl norime pristatyti Lietuvą ir jos galimybes surengti Europos krepšinio pirmenybes", - antradienį Lietuvos radijui sakė premjeras, šią savaitę vykstantis vizito į Švediją.

Švedijoje dabar vyksta Europos krepšinio čempionato finalinis etapas. Jame Lietuvos rinktinė, įveikusi Latviją, Izraelį ir Vokietiją, trečiadienį žais ketvirtfinalio rungtynes su Serbijos ir Juodkalnijos komanda.

Anot A.Brazausko, ar krepšinio čempionato finalas vyks Lietuvoje ar ne, priklausys nuo to, kaip pavyks prisistatyti.

"Ne nuo manęs vieno priklausys, ar čempionatas vyks Lietuvoje. Kaip mums pavyks pasirodyti, taip ir išeis. Konkurencija tarp šalių yra didelė, tačiau turint tokį aukšto krepšinio lygį Lietuvoje, mums gali pavykti", - sakė premjeras.

Tikintis surengti čempionatą, Vilniuje jau pradėta statyti daugiau nei 10 tūkstančių žiūrovų talpinanti moderni krepšinio arena.

Norint surengti Europos čempionatą, Lietuvai iš viso reikės įgyvendinti maždaug 50 Tarptautinė krepšinio federacijos keliamų reikalavimų.

Per vizitą Švedijoje, kuris prasidės trečiadienį ir baigsis ketvirtadienį, A.Brazauskas ir jo palydovai taip pat susitiks su šalies vyriausybės vadovais ir verslo atstovais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją